Ще сломи ли ЦСКА Лудогорец в 17-ия опит или пак ще падне в капана си?


Ще сломи ли ЦСКА Лудогорец в 17-ия опит или пак ще падне в капана си?
Снимка: БГНЕС

1210 0

ЦСКА посреща днес от 21:00 часа Лудогорец в първото си домакинство през новия сезон. Амбициите на "червените" най-после да победят разградчани в първенството са добре известни. 16 пъти досега най-титулуваният клуб у нас се провали.

Лудогорец от своя страна ще изиграе първия си двубой в шампионата. Срещата на "орлите" с Левски на старта бе отложена за 6 септември.

Разградчани се намират в средата между два мача от квалификациите за Шампионската лига - реванша с Жалгирис (4:1) и първия сблъсък с Апоел Беер Шева в сряда. Но Лудогорец многократно е показвал, че ЦСКА му е в списъка със "специални" съперници - играчите в зелено винаги са пределно нахъсани, до степен на бруталност в мачовете с "червените".

От друга страна, феновете на ЦСКА не крият своята неприязън към Лудогорец, и най-вече към силния човек в клуба. Всичко това обославя здравата битка, която зрителите ще видят днес.

През пролетта ЦСКА на 3 пъти имаше много добър шанс да счупи прокобата и да победи съперника, но това така и не се случи (0:2,1:1,1:1). Фактори, извинения и оправдания много. Но 16 поредни провала срещу този опонент вече са тежка тенденция, а не стечение на обстоятелствата.

На последното занимание преди срещата - вчера следобед в Панчарево, тимът е оттренирал две различни стартови единайсеторки. Вариациите са били в офанзивен план. Едната е позната от контролите и е свързана с пускането на Кристиян Малинов в халфовата линия. Той започваше в част от срещите зад нападателя, а в хода им си разменяше мястото с Давид Симао, който действаше в пo-задни позиции до Рубен Пинто.

Този подход свърши добра работа в спарингите. Но в първия мач срещу Славия Стамен Белчев изненадващо пусна зад нападателя Густаво Кулма и Малинов бе резерва. Колумбиецът обаче сега остава извън групата, заради правилото за трима чужденци извън ЕС. С оглед настоящия опонент най-логично изглежда титуляр да е Малинов, който може да предложи здрава битка. Той е и сред най-добре пресиращите играчи в тима, наред с нападателя Каранга. Високата агресия на Малинов води до чести картони, но ЦСКА ще се нуждае от по-здрава игра, отколкото срещу Славия (1:1). С оглед на това може да се прогнозира, че Малинов ще започне днес.

Другият вариант, който вчера бе трениран на позицията зад нападателя, е Тиаго Родригес да запише първи минути като титуляр за "червените".

Стамен Белчев вече показа, че има ясни идеи как да победи Лудогорец, след като под негово ръководство столичани на 3 пъти надиграха съперника през пролетта. Плановете на треньора обаче бяха компрометирани както от индивидуални грешки (при двете равенства по 1:1), така и от неточните съдийски намеси на тъч-рефера Веселин Мишев при загубата с 0:2.

ЦСКА ще опита да надмогне тези фактори. Въпросът е дали отборът е натрупал повече опит и си е взел поука от предходните грешки, или отново ще падне в собствения си капан.

От другата страна стои автоматизираният състав на Лудогорец. Това безспорно е отборът, който разполага с най-технични и комбинативни играчи в първенството. Разградчани обаче показаха, че имат пробойни, особено в защита. В ЦСКА по традиция ще разчитат много на фланговете си в офанзивен план.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев по всяка вероятност няма да прави промени в състава, победил в сряда Жалгирис с 4:1. Възможно е Кафу да седне на пейката след поредната му неубедителна изява - бе най-слабият в зелено срещу Жалгирис.

Опции за десния фланг на атаката са Мисиджан и Лукоки, които са мотивирани да се разделят със статута на резерви. Въпросът е дали Дерменджиев ще посмее да "посегне" на Кафу, който е представян за най-конвертируемия футболист на Лудогорец. По-скоро това няма да се случи и бразилецът отново ще е в стартовите 11, въпреки че играе много под нивото си през последните месеци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички