Каранга може и да стане български национал, но през 2021г.


Каранга може и да стане български национал, но през 2021г.

1615 0

Напоследък все по-актуална става темата с българския паспорт на нападателя на ЦСКА Фернандо Каранга. Факт е, че бразилецът може да получи такъв за заслуги към нашия спорт. По същия начин с родно гражданство се сдобиха някои от кариоките в Лудогорец като Марселиньо, Натанаел и Джонатан Кафу.

Все по усилено се говори, че Каранга ще стане национал на България като новата "новина" гласи, че това ще се случи от следващите квалификации - т.е. от септември 2018 година. Подобна статия обаче би написал някой напълно некомпетентен човек. За чужд национален отбор може да играеш ЕДИНСТВЕНО И САМО, след като живееш 5 години в дадена страна. След като Каранга пристигна у нас в началото на 2016 година, то това означава, че голмайсторът на Първа лига ще може да облече фланелката с националния герб едва в началото на 2021 година. И то при положение, че в този период играе единствено за български отбори. Ако той изкара шест месеца или година другаде, срокът ще се удължи до лятото на 2021 г. или директно до началото на 2022 година.

Важно е да се разбере и друго - българският паспорт не дава право за участие в националния отбор. Гражданство може да имаш, но си има наредби на ФИФА, които трябва да се спазват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички