Храни чужденец да те лае!


Храни чужденец да те лае!

2927 0

Някои от чужденците в „А” група станаха прекалено нагли. Толкова нагли, че чак да се запита човек – съвсем тъпи ли са нашите футболни президенти, че да ги хрантутят.

Да вземем например Тони Силва от ЦСКА. Това е един от двамата, заради които Антон Карачанаков беше държан резерва и накрая напусна обиден. Рано сутринта Силва си написа в профила във „Фейсбук”, че вече не е щастлив в ЦСКА. Тоест – ще се маха. Няколко часа по-късно изведнъж му дойде прилив на щастие и уточни, че ЦСКА ще спечели титлата. Разбира се, начело с великия си президент Сашо Томов – Лупи.

Всъщност, истината е малко по-различна. В ЦСКА португалецът си е получил почти всички пари, само че продължава да прави въртели. Сега капризничел да го продаде някъде в чужбина. Не му се стояло повече в този отбор.

Ето на това му се казва да те правят на маймуна. И то не кой да е, ами футболист, на когото ЦСКА му спаси кариерата. Нали помните какво каза Силва през лятото – че ако не била офертата от България, щял да приключи с футбола. А сега си играе с опънатите нерви на Лупи, на Стойчо Младенов и на останалите глупаци и комисионери от „Армията”.

Сладка работа – идваш в ЦСКА, подритваш топката четири-пет месеца, оправяш си биографията. И драскаш към чужбина точно когато отборът ти влиза в решителния етап от битката за шампионската титла.

Същата работа и на „Герена”. Там изпъденият тези дни вратар Кристиян Наумовски каза, че отбор като „Левски” няма и в Африка. Прав е македонецът – не само в Африка, в целия свят няма такива глупаци. През лятото имаха трима вратари, но взеха и този на хранилката, понеже им се връзвал евтино. Макето вика, че в „Левски” го играл безплатен аргатин и за шест месеца взел само една заплата. Затова е редно сега Гонзо да излезе пред всички и честно да си признае: кой и защо докара Наумовски? И кой ще му плати пет заплати накуп – Гонзо ли ще си ги вади от джоба или пак ще бъркат в джоба на Тодор Батков?

В „Лудогорец” два месеца вече се пазарят с Дани Абало и Роман Безяк за нови договори. Всеки ден треньорът Георги Дерменджиев трябва да отговаря на питанията този подписа ли, онзи подписа ли. Извинявайте, но това да не са преговори между „Манчестър Юнайтед” и Уейн Рууни? Или казваш че оставаш, или заявяваш, че си тръгваш и да ти търсят заместник за след края на сезона.

Абало някой помнеше ли го, като дойде в „Лудогорец”? Ще ви припомним – имаше стотина мача за испанския „Селта”, само че последният датираше отпреди цели две години. Именно българският шампион му спаси кариерата да играе в Шампионската лига, а не в долните дивизии на Испания. По тази причина Абало дължи малко повече уважение на „Лудогорец”.

Подобна е историята и с Безяк, словенски анонимник, имал късмета да бъде забелязан от скаутите на клуба.

Интересно защо например българските играчи в „Лудогорец” не създават такива проблеми. Преди време на Емил Гъргоров му изтичаше договорът. Халфът честно си каза още през зимата, че няма да го поднови и толкова. Сега изтече на Светьо Дяков. Момчето обяви, че иска да остане. В „Левски” такъв е случаят с Владо Гаджев. Помните ли го някога да е въртял на шиш шефовете си?

На това му се казва да имаш елементарно уважение към клуба и към себе си. Именно от липса на уважение и нагло безочие тези дни се оплака Венци Стефанов. Президентът на „Славия” се ядоса на бившия им вратар Райс Мболи и думите му, че навремето нещо не се чувствал комфортно на „Овча купел”. Истината е, че ако не беше „Славия”, днес нямаше да го има и Мболи. Нямаше да е пазил на две световни първенства за Алжир, защото никой не го беше чувал. Какво излиза? Венци хранил кучето, а то сега го лае…

Интересно тогава защо Лупи, Батков, Домусчиев и Венци продължават да събират куцо и сакато от чужбина и да го прибират в отборите си. При това най-често става въпрос за играчи със средни възможности или за откровени некадърници. Сядат най-нагло срещу шефа, назовават една сума и почват да чакат. Мотото им е: парите или живота. Няма граници на некоректността, няма уважение. С тези ли ще правят голям футбол в „А” група?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички