Дучето назова гробокопачите на ЦСКА: Кокалите им трябва да гният в затвора!


Дучето назова гробокопачите на ЦСКА: Кокалите им трябва да гният в затвора!
Снимка: БГНЕС

1797 0

Бившият тартор на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето празнува снощи своя 50-годишен юбилей. По този повод той говори за дейността си, както и за ситуацията в ЦСКА пред "България Днес". Публикуваме една част от интервюто.

Виждаш ли изход от сегашната ситуация в ЦСКА?

- Г-н Ганчев дойде и каза, че ще оздрави този клуб. Защото така е морално. Мъжът струва толкова, колкото струва и думата му. ЦСКА трябва да бъде оздравен, защото точно това е истинският ЦСКА. Влиза синдикът, казва какво трябва да се направи, предоговарят се задълженията според закона и това е. Морално е да удържиш на думата, а при мъжа е задължително. Гриша Ганчев каза "ще оздравя това дружество". Той дойде в името на това нещо и феновете го припознаха и предпочетоха именно заради това. Не друго, а това. Тези, които доведоха ЦСКА до това състояние, трябва да поемат отговорност. Същото е и с държавата. на футбол скоро и Македония ще ни бие, а държавата иска въздушните й гранции да се охраняват от тези, които са ни държали 500 години в робство. Това беше грабеж, източване, фалиране. извинявайте много, но президентът на Стяуа беше в затвора. Александър Томов трябва да бъде осъден, Иво Иванов от "Титан" трябва да бъде осъден. За последно ЦСКА беше изряден през 2006 г., тогава дойде Политика, Ликвидатора, Спасителя. Той има много имена, но за мен е само едно - Лупи. Нека всеки един трансфер да се разследва, да се видят всички договори в БФС, в НАП. Нека се види какво е ставало от 2006 до 2015 г. и откъде са тези 56 млн. лева дългове. След като тези пари ги няма, е нормално този, който ги е изгубил, да поеме отговорност. Онези, които съсипаха ЦСКА, трябва да лежат в затвора и там да им изгният кокалите. Не футболистите, не феновете са виновни ЦСКА да е във "В" група, а е виновен онзи, който управлява така, че клубът е умишлено фалиран. Нека всеки види себе си и тогава да търси вината в друг.

Къде е вината на БФС?

- БФС има една голяма вина - че съсипа целия футбол. Футболният съюз е виновен за компромисите, които направи досега по лицензирането на ЦСКА. Ако ЦСКА 2008-ма бе отишъл във "В" група, досега три пъти щеше да е шампион.

Подкрепяш ли протестите пред парламента?

- Аз не бях на този протест. Не искам да давам съвет на когото и да било. Когато човек реши да протестира, той трябва да знае за какво протестира. Лично моето мнение е, че българската държава е виновна на 100%, че не е повдигнала обвинение на Александър Томов, Александър Тодоров, Димитър Борисов, Иво Иванов, Венцислав Живков, Ивайло Манджуков, Милко Георгиев. Те доведоха ЦСКА до място, което е незаслужено от спортно-техническа гледна точка, Затова аз протестирам пред държавата. Протестирам и за това, че тя абдикира от спорта и днес ни е срам от националния отбор по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички