Бивш шеф в ЦСКА за Ганчев и Инджов: Ходът им заслужава адмирации


Бивш шеф в ЦСКА за Ганчев и Инджов: Ходът им заслужава адмирации

2756 0

Бившият шеф в ЦСКА Стойне Манолов даде интервю за "Тема Спорт", в което заяви, че влизането на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов в клуба е било най-правилният ход. Манолов коментира и евентуалното назначение на Христо Янев за треньор и Пламен Марков - за директор.

- Г-н Манолов, как гледате на решението на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов да оздравяват настоящото дружество ЦСКА?

- Подобен ход заслужава адмирации. Всички, които обичат ЦСКА, трябва да са щастливи, защото клубът е на път да се възстанови. ЦСКА съществува, не е загубен. Надеждата остава. В тази връзка трябва да се направи изключително много. Има много работа по изчистването на дълговете. И всички трябва да помогнат за оздравяването - и феновете, и бизнесът. Ганчев и Инджов едва ли могат сами да изчистят тези огромни задължения. Ако цялата червена общност не се ангажира с помощ, задачата ще бъде много, много трудна.

- Под каква форма може да се осъществи помощта от феновете и бизнеса?

- Да внасят членски внос, да подкрепят отбора, да идват на стадиона, да си плащат билетите. И в структурите на ЦСКА да се работи по създаване на съвременен клуб. Сега е моментът да се напишат ясни и точни правила. На привържениците работата им е да подкрепят ЦСКА. Било чрез членски внос, чрез билети, чрез закупуване на артикули... Ако това се случи, ЦСКА бързо ще се възстанови. Но за да се върне на върха, дълговете трябва да се намалят. Трябва да се помага на всички нива. Сега трябва на преден план да излязат хората, които обичат ЦСКА. Държавата може да помогне също. След като на други клубове им помага със спонсори като Берое и "Левски", защо не и на ЦСКА. На "Левски" три спонсора се осигуряват, а на ЦСКА колко? Този клуб заслужава уважение, защото избра тежкия, но справедлив път. Трябва да приветстваме всички в битката за ЦСКА. Ако не се включат други, Инджов и Ганчев много трудно ще спасят клуба сами.

- А допускате ли, че може да се нароят много нови ЦСКА? Вече изникнаха два - на Божков и на Емил Димитров...

- Не смятам, че може при съществуването на сегашното ЦСКА, което е автентичното, да се появяват нови. Към днешна дата ЦСКА живее и няма логика да съществува и да се създава друг клуб.

- Христо Янев се очертава като фаворит за треньорския пост, а Пламен Марков - за директорски такъв. Подкрепяте ли тези варианти?

- Треньорът при всички положения трябва да е млад, амбициозен човек. Янев има изкаран една година стаж във "В" група като треньор на Миньор, така че познава футбола в тази област. Играл е в ЦСКА дълго време, има доста успехи като състезател, не е лош вариант, Пламен Марков също е легенда като футболист, работил е дълго и в самия отбор. И той може да се справи със задачата, ако стане директор. Важно е и кои футболисти ще дойдат да играят за ЦСКА в този момент. Тези, които сега започнат да играят за клуба, ще са достойни за уважение, защото ЦСКА се намира в много тежък момент. И, ако изберат ЦСКА пред парите, това ще означава много за червената публика.

- Вие можете ли да се включите под някаква форма?

- При всички положения. С каквото мога - ще помогна безкористно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички