8 милиона за емблема, но не и за ЦСКА?


8 милиона за емблема, но не и за ЦСКА?
Снимка: БГНЕС

7892 0

Сумата от 8 милиона лева, с която фирмата "Ред Енималс" спечелиха търга за емблемата на ЦСКА, продължава да е сериозно дискутирана във футболната общественост. Една от причините за това е фактът, че срещу далеч по-ниска сума ПФК ЦСКА АД щеше да запази статута си на професионален отбор и нямаше да бъде обявен в несъстоятелност след събитията, започнали преди 3 години.

"Още от определянето на сумата 8 милиона лева за емблемата, имахме съмнения, че ще бъдат платени. С далеч по-малка сума можеше истинският ПФК ЦСКА да продължи да съществува, щеше да играе в Първа лига, нямаше да има драма със стадиона, тъй като имаше договор за 30 години. В следващия момент се стига до едно постоянно протакане с правни вратички, които спомогнаха 6-7 месеца да се бави плащането", сподели Добрин Гьонов - оперативен директор на ЦСКА 1948.

"Кирил Домусчиев? Нито съм го виждал някога, нито съм го чувал. ЦСКА 1948 няма да спре да съществува - крачим уверено към връщането ни в професионалния футбол. На половината път сме от връщането ни в "А" група. Имаме солидни договори със спонсори, които ни гарантират финансова стабилност за следващата година и половина. ЦСКА ще го има и ще се върнем", каза той относно участието на собственика на Лудогорец в новосъздадения проект.

"И да купи емблемата, отборът, който в момента играе на "Армията", ще си остане Литекс за абсолютно всички, освен може би за тях си. Истинският ЦСКА не може да бъде преименуваният Литекс. Ние ще направим всичко възможно да се върнем на "Армията". Ако не ни се даде по ясни критерии и причини, ще се борим да направим най-модерния стадион в покрайнините на София", каза Гьонов пред "Канал 3".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички