Ас на "червените" си изпроси наказание заради Берое и Лудогорец?


Ас на "червените" си изпроси наказание заради Берое и Лудогорец?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2067 0

Звездата на ЦСКА на Гриша Ганчев - Фернандо Каранга получи автоматично наказание за следващия двубой на тима. Нападателят беше декориран с жълт картон по време на победата над Септември, като това е неговото 5-о официално предупреждение в първенството. По правилник следва наказание от 1 мач с лишаване от състезателни права.

Голмайстор №1 в Първа лига обаче оставя сериозни съмнения за своето поведение на терена. Той буквално си изпроси жълтия картон през второто полувреме. След като беше в очевидна засада, която беше маркирана от съдийската бригада. Нападателят обаче не само си поведе топката, но и с всичка сила я прати почти до сектор "Г" - действие, което по всички правила на футболната играе забранено и логично той получи жълт картон.

Действията му са поставени под съменение, тъй като в следващия мач ЦСКА играе срещу "боксовата круша" на Първа лига Витоша Бистрица. Ако не си беше изкарал картон срещу Септември, то Каранга щеше да бъде заплашен да пропусне един от следващите мачове на тима - срещу 4-ия в Първа лига Берое или срещу шампиона Лудогорец за Купата на България.

За подобни действия в Шампионска лига и в големите европейски първенства разследват футболистите и, ако бъдат уличени в преднамерено изкарване на картони, получават двойни наказания и сериозни парични глоби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички