3-те причини в Беларус да вярват, че БАТЕ ще победи ЦСКА


3-те причини в Беларус да вярват, че БАТЕ ще победи ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на БАТЕ

2135 0

В Беларус са силно убедени, че победителят в днешния квалификационен мач в Лига Европа между ЦСКА и БАТЕ Борисов ще бъде техният тим. Популярното спортно издание в страната tribuna.com дори открои 3 причини, които затвърждават тази тяхна убеденост. Ето какви са те:

1. Историческата конфронтация на белaруски отбори срещу български. "Смятаме, че и историческият ракуср има право на живот", отбелязва tribuna.com и пише, че чисто исторически белоруските клубове винаги се представят успешно срещу родните ни. За пример са посочени победите на БАТЕ над Левски през 2008 г. (1:0, 1:1) и над Литекс година по-късно (0:1, 4:0).

2. Втората причина е европейският опит на тима от Борисов. Голяма част от играчите на БАТЕ има опит в груповите етапи на Шампионска лига и Лига Европа.

3. Третата предпоставка е "по-стабилният и добре координиран състав". Авторът посочва, че съставът на "червено-сините" се е обновил забележимо, а в лагера на БАТЕ ситуацията е противоположна. "Честно казано, трудно е да си представим играта на ЦСКА без двойката нападатели Соу-Ахмедов. В БАТЕ често на пейката се оказват такива играчи като Игор Стасевич и Максим Скавиш, които са лидери на клуба", пише авторът. И допълва, че анализаторите смятат, че по-големите шансове за достигане на трети квалификационен кръг има БАТЕ.

Трябва да се отбележи, че авторът прави две забележими грешки в материала си. Първата е, че нарича Али Соу "Кой", а втората е, че нарича софийския тим "червено-сините", вероятно свързвайки цвета на екипите им с този на московския ЦСКА. А как БАТЕ се прочу си припомнете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички