Как БАТЕ Борисов се прочу? Скандал в Левски, пропусната дузпа и срам с човек повече (ВИДЕО)


Как БАТЕ Борисов се прочу? Скандал в Левски, пропусната дузпа и срам с човек повече (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

6267 0

ЦСКА се изправя срещу БАТЕ Борисов във втория квалификационен кръг на Лига Европа, като жребият за "червените" бе определен като кошмарен. Твърдение, което допреди 15 години би изглеждало повече от абсурдно, а беларуският тим би бил определен като абсолютен аутсайдер.

Как обаче се стигна до там, че БАТЕ да се превърне в истински кошмар за българските отбори, а успоредно с това и да се утвърди като редовен участник в груповите фази на двата най-силни европейски клубни турнира - Шампионска лига и Лига Европа?

Всъщност, това се случва с помощта на българския Левски. "Сините" се впускат в нов европоход през вече далечната 2008 година, малко след като са станали първият български отбор, играл в груповата фаза на Шампионска лига. На пътя им се изпречва непознатият БАТЕ в третия предварителен кръг в Шампионска лига и тогава всичко се променя.

Беларусите шокиращо печелят първия мач в София с 1:0, като той е белязан и от огромен скандал при "сините". Още през първото полувреме те имат шанс да поведат, след като получават правото да изпълнят дузпа. Николай Димитров е посочен от треньорското ръководство като човека, който трябва да я изпълни. Въпреки това, капитанът Георги Иванов-Гонзо буквално грабва топката на своя глава и се наема с изпълнението.

За нещастие на всички около Левски - той изпуска. Това е съпроводено и от скандал между Гонзо и Димитров, като дори и треньорският щаб крещи на първия да остави изпълнението на своя съотборник. Той обаче напълно игнорира това и в крайна сметка се превръща в грешник за своя тим. Още повече, че само броени дни преди срещата Гонзо изпуска и друга дузпа в мач от вътрешното първенство - срещу Вихрен.

Така се стига до 60-ата минута, когато Ржевски засича центриране от ъглов удар и вкарва единственото попадение в двубоя, за да осигури предимство за своя тим преди реванша. Във втория двубой БАТЕ повежда още в 13-ата минута у дома след гол на Сосновский. "Сините" бързо изравняват чрез Владимир Гаджев в 38-ата и имат предостатъчно време да обърнат нещата и да се класират и чрез гол повече на чужд терен.

Тяхната задача е подпомогната и от факта, че в 42-ата минута домакините остават с 10 души, след като звездата на тима Близнюк е изгонен от съдията Конрад Плауц с втори жълт картон. Въпреки това, Левски не съумява да отбележи повече и в крайна сметка отпада от анонимник, записвайки срамна страница от своята история.

От онзи момент БАТЕ се превръща в много повече от анонимник, а именно Левски се оказва "трамплинът" за европейската слава на беларуския тим. А къде да гледаме мача между ЦСКА и БАТЕ Борисов в Лига Европа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички