13 млн. срещу 25 млн.: Най-скъпите налични 11-ки за ЦСКА и Лудогорец


13 млн. срещу 25 млн.: Най-скъпите налични 11-ки за ЦСКА и Лудогорец
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

2520 0

ЦСКА посреща Лудогорец в последния мач на стадион "Българска армия", преди да започне реконструкцията. Това ще е и последен двубой за двата тима от българската Първа лига, като след това предстои зимната пауза.

Най-скъпите състави, с които ЦСКА и Лудогорец могат да излязат

"Орлите" са в ролята на фаворит, като те играят доста успешно срещу "червените". Ще бъде любопитно и на какви стартови 11-ки ще заложат Нестор Ел Маестро и Георги Дерменджиев. И двата обичат да използват най-доброто и рядко правят рокади, още повече за мач от подобна важност.

Екипът на SportLive.bg реши да направи справка как потенциално биха могли да изглеждат най-скъпите стартови състави на двата отбора към момента. В това число не влизат контузени или наказани футболисти, а освен това се взимат предвид и алтернативни позиции, на които даден играч може да се подвизава. Сумите са в евро.

ЦСКА е подреден с четирима в отбрана, двама нападатели и ромб посредата. На вратата е Густаво Бусато (700 хиляди), а в отбрана са Християн Петров (500 хиляди), Амос Юга (800 хиляди), Браян Кордоба (700 хиляди) и Иван Турицов (1 милион).

Капитанът Юга обаче със сигурност ще бъде в халфовата линия, а Петров ще бъде в центъра на отбраната, а не отляво. Там трябва да се включи завръщащият се от наказание Тибо Вион.

Като дефанзивен халф е представен Джонатан Линдсет (1,7 милиона), а пред него са Матиас Фаетон (1,5 милиона) и Тобиас Хайнц (1,8 милиона), а зад нападателите - Лазар Туфегджич (1,2 милиона). Сърбинът обаче категорично няма да е сред 11-те, а Фаетон, ако бъде титуляр, ще е един от двамата нападатели. В халфовата линия освен Юга ще се включи и Марселино Кареасо.

Като нападатели в имагинарния състав са поставени Дюкенс Назон (1,5 милиона) и Майкъл Естрада (1,5 милиона). Ще бъде любопитно дали и двамата ще играят, тъй като Фаетон демонстрира най-добра позиция и почти със сигурност ще бъде титуляр.

Финансово надмощие за Лудогорец срещу ЦСКА

Така общата стойност на споменатия състав е 12,90 милиона евро. Изглежда твърде вероятно стойността на хартия да падне, тъй като Тибо Вион и Марселино Кареасо са оценени съответно на 600 хиляди и на 1 милион.

Най-скъпият потенциален състав на Лудогорец пък е близо два пъти по-високо оценен - на 24,7 милиона евро. И там обаче има имена, които категорично няма да са титуляри. Такова е и вторият най-високо оценен в 11-ката Мунир Шуиар, който е оценен на цели 3,2 милиона.

Във въпросния състав вратар е Серджо Падт (1 милион), а бранители са Антон Недялков (3 милиона), Ноа Сонко Сундберг (2 милиона), Оливие Вердон (1,7 милиона) и Аслак фон Витри (1,7 милиона). Стражът е под въпрос, като няма сигурна яснота и около Недялков и Сундберг, но те по-скоро получиха почивки в последно време и трябва да са готови за игра.

Полузащитници са Якуб Пьотровски (2 милиона) и Клод Гонсалвеш (1,5 милиона), като те изглеждат сигурно титуляри. Пред тях обаче е Доминик Янков (1,6 милиона), който няма да бъде титуляр. По двете крила са най-скъпите играчи в този състав - Бернард Текпетей (5,5 милиона) и Мунир Шуиар (3,2 милиона).

По всяка вероятно Кайо Видал ще замени Шуиар, като на върхата на атаката е посочен Матиас Тисер (1,5 милиона), но там би трябвало да се подвизава Квадво Дуа (1,3 милиона).

Ще бъде доста интересен и треньорският дуел. ЦСКА е побеждавал Дерменджиев само веднъж (с 3:0), а Ел Маестро ще търси първи успех над Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички