Зрелище с 8 гола във Враца: Ботев Пловдив си тръгна с трите точки от Северозапада (ВИДЕО)


Зрелище с 8 гола във Враца: Ботев Пловдив си тръгна с трите точки от Северозапада (ВИДЕО)
Снимка: Фейсбук страница Botev Plovdiv

1234 0

Ботев Пловдив и Ботев Враца си спретнаха истинско голово шоу. Врачани загубиха с 3:5 у дома, а "канарчетата" се върнаха към победите в 14-ия кръг на родната Първа лига. Това бе и най-резултатния мач в българския елит от началото на сезон 2023/24.

Развой на зрелището във Враца

Само 5 минути бяха нужни да паднат първите два гола. В 3' домакините откриха чрез Браян Переа, който добави топката в опразнената врата на Ханкич. Само две минути по-късно обаче Янис Карабельов изравни.

В 27-ата минута Ботев стигна до пълен обрат. Ивелин Попов намери Антоан Бароан, който се бе включил отляво. Той прати остър пас в пеналтерията, а топката върхлетя Фаустас Степонавичюс, който я прати във вратата.

Паритета във Враца бе възстановен 5 минути след почивката. Марко Мажуга вкара за 2:2, след като се възползва от страхотен пас на Момчи Цветанов. В 55' резервата Емануел Уме стреля от пеналтерията и с малко късмет от гредата топката влезе за 3:2.

Балоянис игра с ръка в наказателното си поле и бе отсъдена дузпа за домакините. Зад кълбото застана Браян Переа, който я изпълни отлично и отново възстанови равенството за 3:3.

В 77-ата минута Емануел Уме се справи страхотно и от левия фланг проби навътре, нагласи си топката на десния крак и стреля. Бариоис не успя да стигне до топката, която отново се удари в страничния стълб и влезе във вратата му - 4:3.

Крайният резултат бе оформен от Антоан Бароан. Нападателят стигна до отбита топка, сам си създаде пространство и стреля от воле. Изстрелът бе много мощен, извън наказателното поле, и намери целта за 5:3 във Враца.

С победата Ботев Плодвив забравя за поражението в последния кръг от ЦСКА 1948. Момчетата на Душан Керкез са 11-и с 15 точки, а след седмица ще мерят сили с Локо София. Ботев Враца пък допуска трета поредна загуба. Тимът на Христо Янев е с 10 пункта на 14-ото място, а в следващия си мач гостува на Етър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички