Сензация! Нов руски милиардер влиза в управлението на Ботев Пловдив


Сензация! Нов руски милиардер влиза в управлението на Ботев Пловдив
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

2149 0

Нов руски милиардер е възможно да влезе в управлението на Ботев Пловдив. Босът на Краснодар Сергей Галицки обмисля сериозно дали да стане част от ръководните фактори в пловдивския клуб, твърди „Спортал“.

Риският богаташ се очаква да бъде в ложата на стадион „Христо Ботев“ при дебюта на отбора на реновираното съоръжение в мача срещу Левски от шампионата. Той ще бъде в компанията на настоящият собственик на „канарчетата“ Антон Зингаревич и баща му – милиардера Борис Зингаревич.

Състоянието на Галицки е оценено на 3,5 милиарда долара. Изданието посочва, че към момента не се знае как роля може да има той, ако влезе в управлението на клуба.

“Канарчетата” имат близки отношения с Краснодар, като през миналото лято трима от футболистите на пловдивчани бяха продадени на руския тим - Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука. Те прекараха една година под наем при “биковете”, а след това бяха и перманентно продадени.

Не може да се подмине и фактът, че финансовите ограничения, наложени на Русия, са оказали влияние и на Галицки. Лично той не е санкциониран, но част и от неговите авоари са замразени.

Междувременно се появи и информация, че Антон Зингаревич е взел ключово решение за Ботев Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички