ВИДЕО: Неделев с нови разкрития за трансфера си в Майнц 05: Принудиха ме, съгласих се само заради един човек


ВИДЕО: Неделев с нови разкрития за трансфера си в Майнц 05: Принудиха ме, съгласих се само заради един човек
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2731 0

Халфът на Ботев Пловдив Тодор Неделев разкри, че е бил изнуден да подпише с Майнц 05 през сезон 2013/14. 29-годишният футболист отново сподели подробности за нежелания си трансфер при немските врабчета.

Неделев го направи в предаването „При ТоТо“. Тошко пак припомни, че по същото време оферта за него е имало и от австрийския Залцбург, но „канарчетата“ са фаворизирали тази на клуба от Германия.

Оставаха 10 дена до края на трансферния прозорец. Идват от Ботев и ми казват, че има оферта от Майнц и от Залцбург. Питах кой колко дава: Майнц – 3 милиона евро, Залцбург – 4. Казаха ми: „Трябва да отидеш в Майнц“, казах, че не искам там, а в Залцбург. Казаха, че няма да ме пуснат и им отговорих: „Тогава оставам в Ботев“. Не ми се мърдаше никъде. Беше ми много хубаво в Ботев. Имахме добър отбор, всичко. Имахме с Мъри Стоилов разговор само двамата, казах му, че не искам да ходя. Направо се бях депресирал. Караха ме насила. Мъри отиде при шефовете и им каза, че не искам. Олекна ми“, започна Неделев.

Вечерта на 31-ви август (б.р. – последният ден на трансферния прозорец) ми звъни Андрей Павлов. Идва вкъщи и казва: „Имах разговори с Цветан Василев, трябва да се стигне до договорка с Майнц“. Той си имаше няколко бизнеса, които много му вървяха. Имаше птицеферма, ресторант, много неща. Казали са му, че ако не подпиша с Майнц, еди кои си хора ще направят така, че бизнесите да му приключат. Само заради него го направих. Много ми е помогнал“, продължи полузащитникът.

Собственикът на Залцбург е пратил частния си самолет до Пловдив. Качваме се. Разгледахме. Кацнахме на пистата на формулата. Срещнахме се с треньора на Залцбург, обясни ми, че искат да ме вземат, защото са разчистили отбора от по-възрастните футболисти. Аз тогава бях на 21. Като се върнах в Пловдив, телефонът ми гръмна от СМС-и. Имаше новини „Тодор Неделев изчезна“. Имаше медии на летището. Преди да тръгнем казахме на спортния директор на Ботев, че отиваме до Залцбург само да видим, нищо няма да подписваме. Той ни каза, че няма нужда да звъним на президента, да ходим спокойно. Не е казал на президента“, разкри още Тошко.

Като дойдоха германците да ме вземат, бяха 15 човека. Отивам с баща ми и Андрей да подписваме договор. Нямах никакво желание, исках в Залцбург. Знаех, че моят стил не е за Германия. Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и макс още един отбор играят футбол, другите бягат много. Останах под наем в Ботев, на първия мач счупих костица. Изиграх два мача и ме изпратиха“, продължи халфът на „канарчетата“.

Брат ми дойде да живее с мен в Германия. Минута, след като кацнах, му казах: „Тук не ми харесва“. Още като се запознах с Томас Тухел му казах: „Да знаеш, няма да го бъде тук“. Беше ми много тежко за тренировки в началото. Него го смени настоящият селекционер на Дания, докато бях под наем в Ботев. Впоследствие разбрах защо не ме пускаха да играя. Не знаех нищо в договора ми. Имаше клуза на всеки 15-20 мача за Майнц, те трябва да плащат на Ботев 200 000 евро на Ботев“, завърши Тодор Неделев.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тодор Неделев: Травмата ми е същата като на Михаел Шумахер, никога не бих се върнал в Грузия


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички