Тодор Неделев поясни кога може да се завърне на терена за Ботев Пловдив и призна: Доста съм гладен за успехи


Тодор Неделев поясни кога може да се завърне на терена за Ботев Пловдив и призна: Доста съм гладен за успехи
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1829 0

Един от лидерите на Ботев Пловдив и националния отбор на България - Тодор Неделев, разкри в интервю за предаването "Тази сутрин" по "БТВ", че се надява да се завърне на терена за пролетния дял от Първа лига и че вече тренира наравно със своите съотборници:

"Чувствам се много добре. От няколко седмици тренирам наравно с отбора. Надявам се, че всичко е вече зад гърба ми. Януари ще започна подготовка и се надявам през февруари да бъда на терена за подновяването на първенството", обяви атакуващият футболист на "канарчетата" и допълни, че не се притеснява да удря топката с глава:

"Първите седмици тренирах с отбора, но когато имаше занимания с единоборства излизах. Разликата с преди е, че сега нося каска. Свикнах с нея, вече доста време я нося. Няма никакъв проблем. Тя е лека и удобна и не ми пречи да играя с нея. Нося я единствено на тренировка, около час и половина, в зависимост от продължението на заниманието. Нямам никакво притеснение да удрям топката с глава или при единоборства. В началото съотборниците ми ме пазеха повече. Не казвам, че сега не ме пазят, но започвам да влизам все по-смело, за да свикна с игровата обстановка".

"Чухме се с д-р Шота преди няколко седмици, Тогава направих скенер на главата, за да видим как върви възстановяването и всичко е наред. С докторите преценихме да не играя в мачовете, които остават до края на годината, а през януари да започна", каза още Неделев, а след това изрази готовност да се завърне и в националния отбор на България:

"Най-важното е да си върна формата. Ако преценят и ме поканят от националния отбор, винаги ще се отзова. Важното е националният ни отбор да побеждава и да трупа самочувствие. Ето, снощи записаха трета поредна победа при новия треньор Младен Кръстаич. Доста съм гладен за успехи", не скри техничарят.

29-годишният Неделев назова и кои са двата му фаворита на започващото в неделя (20 ноември) Световно първенство по футбол в Катар: "Ще гледам всички мачове. Имам два фаворита за това Световно първенство - Бразилия и Аржентина. Може и да има изненади, но смятам, че това са двата най-добри отбора. Очаквам да се получат хубави мачове, на които да се насладим".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички