В Ботев (Пд) увеличиха клубния капитал и поеха курс към "здраво финансово състояние"


В Ботев (Пд) увеличиха клубния капитал и поеха курс към "здраво финансово състояние"
Снимка: Скрийншот

575 0

Днес се е провело акционерното събрание на Ботев (Пд), на което е взето решението да бъде увеличен капиталът на клуба. Това е вследствие на решението на собственика Антон Зингаревич да преобразува заемите, които е дал на клуба, в акции на "жълто-черните".

Решението за увеличение на клубния капитал е взето с пълно единодушие, обявиха от стадион "Христо Ботев". Това ще позволи на Ботев да изплати всички заеми към мажоритарния собственик, натрупани през 2022 г. и превърнати в капитал.

"Всички наши действия са насочени към устойчиво развитие и стабилно финансиране на клуба. Както казах по-рано, клубът няма да има дългове и тази стъпка е с цел да изпълня думата си. Всички направени от мен инвестиции ще останат в клуба и ще бъдат използвани за развитието на Ботев", заяви Зингаревич по повода.

"Сдружение на ПФК Ботев беше и си остава надежден партньор на мажоритарния собственик в интерес на нашия любим клуб. Удовлетворени сме, че г-н Зингаревич изпълнява задълженията си, насочени към устойчивото развитие на клуба, и напълно подкрепяме курса на Ботев към здраво финансово състояние", обясни пък Борис Гиздаков от сдружението.

По-рано с позиция от Ботев (Пд) обясниха за скандалите със строителя Илиян Филипов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички