От дългове в акции: Антон Зингаревич с решение за задълженията на Ботев Пловдив


От дългове в акции: Антон Зингаревич с решение за задълженията на Ботев Пловдив
Снимка: Елин Димитров/Actualno.com

1102 0

Собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич е взел решение да преобразува нови няколко милиона лева, които е дал на клуба в последната година, в акции. Така задължението на клуба към него ще се преобразува в ценни книжа, като уставния капитал на акционерното дружество ще бъде вдигнат.

Нова стъпка от Зингаревич

Не е ясно с колко милиона ще бъде вдигнат уставния капитал на дружеството и ще има ли промяна на притежаваните проценти от двата акционера. Неофициално се твърди, че сумата е около 10 000 000 лева, твърди "PlovdivDerby". Акционерното събрание, на което ще бъде взето решението за вдигането на капитала е във вторник (24 октомври).

Това не е прецедент, след като през август месец миналата годината Ботев Пд вдигна уставния капитал, от 100 000 лева на 6 161 000, като тогава 6 000 000 милиона лева инвестирани от Зингаревич бяха преобразувани в акции, а 61 000 от Сдружението също. Така бизнесменът се оказа с акции на стойност 6 099 000 лева, а Сдружението с книжа на стойност 62 000 лева, или 1 % от клуба. А в последния кръг Ботев Пд стигна до зрелищна победа с много голове срещу Ботев Враца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички