Напрежението в Ботев Пд расте: Жалки опити за преврат в любимия клуб и присвояване на стадиона му!


Напрежението в Ботев Пд расте: Жалки опити за преврат в любимия клуб и присвояване на стадиона му!
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

999 0

"Сдружение ПФК Ботев", което е и акционер във футболния клуб, излезе с позиция. Тя е по повод последните субития и последвалото напрежение, свързано с действията на Илиян Филипов.

По-рано той обяви, че започва и демонтиране на турникетната система на съоръжението. Това също се налага заради необслужване на дълга към фирмата му, която строи стадиона. Последва и реакция от клуба, като се очаква да има и специална пресконференция.

Ето и официално изявление на Сдружение ПФК Ботев:

Уважаеми ботевисти,

ПФК „Ботев“ АД, в което сме акционери, е професионален футболен клуб, функциониращ въз основа на Устава на дружеството. Всякакви опити за намеса в клубните дела на лица извън структурата на клуба, припознаващи се като фактори в неговото управление, са недопустими и вредни за развитието на клуба.

Системните атаки за изгонване с подмолни средства на законния собственик целят превземане на стадион "Хр. Ботев" чрез придобиване на футболния клуб.

Вярваме, че феновете на Ботев, тези, които със своите действия извоюваха финансирането на стадиона, няма да позволят да бъдат употребени в жалките опити за преврат в любимия клуб и присвояване на стадиона му! Дванадесетият играч не може да бъде купен, любовта към Ботев Пловдив не се продава!

Надяваме се ръководството на ПФК Ботев АД да предприеме всички необходими действия срещу агресията, упражнявана към клуба през последните месеци! Същевременно настояваме промените в клуба да продължат, за да дойдат и така желаните резултати!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички