В Ботев (Пд) отчетоха рекорден приход от трансфери


В Ботев (Пд) отчетоха рекорден приход от трансфери
Снимка: БГНЕС

1015 0

Ботев Пловдив е сключил сделки с продажбата на футболисти от които само за осем месеца в касата на отбора са постъпили 7 милиона лева, пише "Тема Спорт".

Така отборът поне може да бъде спокоен за оцеляването си през този сезон, тъй като с подобен бюджет тимът си гарантира безсопасност за момента, макар че перспективите в далечно бъдеще не са никак ясни.

При това има още играчи, които могат да донесат свежи средства. Най-много пари канарчетата си осигуриха от Тодор Неделев - през зимата той премина в германския Майнц 05. За правата му клубът от Бундеслигата се бръкна с около 5 милиона лева (2,5 милиона евро). Дори част от тези средства да са блокирани в милиона лева. Нито един български клуб не е осъществил продажби за толкова пари в последните 8 месеца.

При това скоро в касата на канарчетата могат да влязат още средства - Вандер Виейра вече бе спазарен с Дебрецен за 300 хиляди лева, но унгарците се отказаха от сделката в последния момент.

Но бразилецът със сигурност ще бъде продаден. Готви се трансфер и на Феребори Доре, за когото ЧФР Клуж дава 700 хиляди лева. Възможно е и Адам Стаховяк да бъде продаден. Клубът чака приходи и от Луис Педро. Холандецьт премина в Левски за символична трансферна сума (около 50 хиляди лева), но ще вземе над 50% от бъдещ трансфер на играча.

Без пари от легионерите си тръгнаха само Александру Бенга и Александру Куртеан. В Ботев предпочетоха да разтрогнат с тях, за да не им плащат високите заплати.

В същото време в Коматево акостираха само свободни играчи, при това с напълно резонни месечни възнаграждения -Михаил Иванов, Пламен Николов, Росен Колев, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Александр Колев и Станислав Дрянов.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички