Вили Вуцов: Уважавам много отбора на Лудогорец


Вили Вуцов: Уважавам много отбора на Лудогорец

1248 0

Минути преди мача за Суперкупата на България, старши-треньорът на Ботев (Пловдив) Вили Вуцов, изненадващо се изказа доста ласкаво за противника Лудогорец.

"Уважавам много отбора на Лудогорец и го уважавам като класа. Това е един много добре балансиран отбор по простата причина, че се работи напълно професионално. Този отбор се гради с времето. Вече втора – трета година играе с един постоянен състав. На всеки трансферен прозорец, те се подсилват с едно-две имена, не излизат футболисти от там. Собственикът и целият клуб заслужават поздравления. Това е единственият клуб, който поддържа това високо ниво"

Вуцов призна, че тимът му все още няма нужния облик.

"До края на трансферния прозорец може да се случи така, че още един или двама души да излязат. При всяко положение ще искаме да се подсилим с поне 3-4 други футболисти. В нашия клуб се предприе една политика на привличането на предимно млади играчи, перспективни. Имахме разтърсване от финансов характер, но пък за сметка на това клубът предприе най-добрата политика. Аз твърдя, че Ботев разполага с най-добрата база, която може да има в България. Това ни дава основание да бъдем оптимисти и да направим така, че в тази база да направим един по-млад отбор, със сериозни перспективи. Ние всички се надяваме нашият собственик да се върне по най-бързия начин там, където му е мястото. Не крия, че съм безкрайно благодарен на играчите, че до тук, ако класата ни липсва, то ентусиазмът, желанието, хъсът, са в изобилие и това ми дава повече сили за работа. Второ бъдещето на този клуб е по-добро, отколкото много хора смятаха. Страхотна подкрепа от ръководството, когато ме назначиха, та до ден днешен. Една дума лоша не съм чул. От феноменалната ни публика съм чул само добри отзиви. Стотици хора срещам, които изказват съпричастие към мен и към отбора. Взаимоотношенията ни в отбора са по десетобалната система 10" - каза Вуцов.

Треньорът на Ботев коментира и неочакваното уволнение на треньора на Лудогорец Стойчо Стоев.

"Успехите, които постигна Стойчо, са за благородно завиждане. Това е почти като някакъв таван за българския треньор. Съжалявам за неговото отстраняване. Не приемам с добро това нещо, защото на всеки може да се случи. На мен ми се е случвало и знам колко боли и колко е трудно. Знам колко е мъчно. Искрено му пожелавам на Стойчо да се възстанови от тази травма. Що се отнася до Гошо Дерменджиев – приемам го като един много добър колега, който има место в българския футбол. Уважавам го и като колега, и като добър специалист" - завърши Вуцов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички