Лудогорец спечели първи трофей за сезона


Лудогорец спечели първи трофей за сезона

20352 1

В много интересен за българските стандарти двубой, Лудогорец обърна Ботев (Пд) и с резултат 3:1 триумфира със Суперкупата на България. Головете за символичните домакини отбелязаха Мисиджан (53), Марселиньо (85) и хамза (90+3), а за пловдивчани се разписа Гамаков.

Дълго ще се дискутира решението на съдията на двубоя Николай Йорданов, който изгони нападателят на Ботев Александър Колев след втори жълт картон за реплика.

Началото на мача бе динамично, като отборът на Ботев първи създаде по-сериозна опасност за гол. В 10-та минута Чунчуков проби отдясно, нахлу в наказателното поле и от неудобен ъгъл нанесе много силен изстрел. Владислав Стоянов обаче майсторски парира удара.

Отговорът на Лудогорец не закъсня и само пет минути по-късно Михаил Александров се озова сам срещу Стаховяк, но ударът на крилото премина на метри от десния страничен стълб.

В 18-та минута Ботев поведе с 1:0! "Канарчетата" се възползваха максимално добре от колективна грешка в отбраната на разградчани. След добро изпълнение на фаул на Огнянов, Николов свали топката с глава на Гамаков, който отбеляза. Интересното в случая бе, че той бе оставен сам от трима защитници на "орлите".

На българският шампион не му бе нужно много време, за да се опита да изравни резултата. В 24-та минута след страхотно извеждащо подаване на Марселиньо, Абало стреля право в тялото на Стаховяк, който майсторски бе излезнал напред, за да скъси ъгъла.

В 30-та минута Лудогорец пропиля най-чистото си голово положение през първото полувреме. Марселиньо остана сам срещу вратаря на Ботев, но надцени своята техника и вместо да разстреля Стаховяк, бразилецът реши да го прехвърля. Защитникът Росен Колев се хвърли самоотвержено и изби топката от голлинията, като с това запази преднината на своя отбор до почивката.

В заключителните минути на първата част двубоят се изнерви. Съдията на мача Николай Йорданов не успя да се справи адекватно с напрежението на терена. Реферът декорира пресилено с втори жълт картон нападателя на Ботев Александър Колев заради реплика. Решението му изправи на крака целия щаб на пловдивчани, които разпалено търсеха обяснение за спорното му решение.

Осем минути след подновяването на играта Лудогорец изравни резултата! Марселиньо центрира по земя, Росен Колев не успя да изчисти топката, която попадна в Мисиджан. Той се освободи майсторски от Филипов и разстреля Стаховяк.

В 60-та минута Ботев сензационно можеше да поведе в резултата благодарение на Чунчуков. Направилият страхотен мач талант бе фаулиран на границата на наказателното поле на Ботев. Мариян Огнянов изпълни добре фаула, но Владислав Стоянов бе добре пласиран и улови.

Тринадесет минути по-късно Лудогорец изпусна отлична възможност да лиши до голяма степен изхода от двубоя. Марселиньо изведе на отлична позиция Кайсара, който мигновено пусна топката по голлинията, но Мисиджан не успя да отбележи втория си гол в двубоя.

В 84-та минута отново Мисиджан изпусна чист гол! След сериозна грешка в отбраната на Ботев, холандецът се озова очи в очи срещу Стаховяк, но вместо да подаде на Хамза, който бе на празна врата, крилото реши да стреля и ударът му попадна в тялото на стража.

Минута по-късно обаче Лудогорец поведе с 2:1! Златински центрира към Марселиньо, който нямаше как да сбърка.

В самия край на мача някогашната перла в селекцията на Ботев Юнез Хамза разплака бившия си клуб, като оформи крайния резултат, след чудесно подаване на Марселиньо.

СТАТИСТИКА

Мач за Суперкупата на България

Лудогорец - Ботев (Пловдив) 1:1

0:1 Гамаков (18)

1:1 Мисиджан (53)

2:1 Марселиньо (85)

3:1 Хамза (90+3)

Лудогорец: Владислав Стоянов, Александър Василев, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Александров, Светослав Дяков, Христо Златински, Даниел Абало (Мантула 45'), Михаил Александров (Мисиджан 46'), Марселиньо, Роман Безяк (Хамза 69');

Старши-треньор: Георги Дерменджиев

Ботев (Пд): Адам Стаховяк, Пламен Николов, Филип Филипов, Росен Колев, Лазар Марин (Васев 60'), Йордан Христов, Мариян Огнянов, Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов (Айтов 76'), Цветелин Чунчуков (Цветков 72'), Александър Колев;

Старши-треньор: Велислав Вуцов

Жълти картони: Безяк, Александров, Моци, Абало, Мантула (Лудогорец); Колев, Стаховяк (Ботев);

Червен картон: Александър Колев (Ботев)

Съдия: Николай Йорданов

Стадион: "Лазур", Бургас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички