Строителят на "Колежа" даде обещание за завършването му, но бе категоричен: Оттеглям се от Ботев Пловдив


Строителят на "Колежа" даде обещание за завършването му, но бе категоричен: Оттеглям се от Ботев Пловдив
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1459 0

Строителният предприемач и изпълнителен директор по строежа на стадиона на Ботев Пловдив "Колежа" - Илиян Филипов, бе категоричен пред колегите от "plovdiv-press", че се оттегля не само от "канарчетата", но и от българския футбол като цяло.

Силни думи от строителя

"Хиляда пъти им казах: „Не се делете. Обединявайте се. Това, което правите, е пагубно за Вас. Сега Сдружението излиза с позиция, че съм бил казал на Антон Зингаревич да ми даде акциите. Такова чудо в моята декларация няма. Призовавам Зингаревич да върне акциите за 1 лев. Да ги върне, на който му ги е дал – на Сдружението да ги върне. Освен това, в договора по прехвърлянето им има точка, според която Антон не може да ги предостави на трето лице, без решение на Общото събрание на Сдружението. Как да ги даде на мен?!? А те излязоха с позиция, че съм искал акции. Винаги съм казвал, че акции няма да пипна нито една. Аз президент на Ботев няма да стана. Заставам до феновете, събирам финанси, разпределяме ги, определяме бюджет, следваме го. Но нашите фенове не желаят, може би това са интересите на някой. Не зная, нямам представа. Но не пожелаха да се случи промяната в отбора", категоричен е Филипов.

Оттегляне от футбола

"Категорично се оттеглям не само от Ботев Пловдив. Изобщо темата футбол по никакъв начин повече аз нито ще засягам, нито искам да разговарям, дори няма да ходя на никакви мачове. Това съм си взел като решение".

"Изобщо от футбола в България. Категорично и ясно го заявявам. Днес съм уведомил част от фенските организации, на които имам телефон. Абсолютно на всеки съм казал, че на когото мога да помогна, ще помогна. Но не на тема футбол и Ботев. Добре дошли са. Който дойде при мен и ми говори за футбол и Ботев, ще бъде блокиран. Предупредил съм ги. Никога повече. Уведомил съм и г-н Зингаревич за това. Разменихме си съобщения, че аз се оттеглям завинаги от Ботев".

Ще бъде ли завършен "Колежа"?

"Категорично ще довърша стадион „Христо Ботев“. Заявявам, в края на август започва монтаж на ферми на северната трибуна. Ферми на покрива. На 15 септември влиза друга фирма за фермите на Южната трибуна, на покрива. Където има положени ферми, веднага започва монтаж на ламарина. Фасадата също започва от септември – ще се монтират металните профили.

До Нова година нашият стадион ще бъде покрит с четири трибуни и фасада. Единственото, което ни остава до края на март са извивките на Сектор А, тъй като получихме документи от конструкторите миналия месец и материала го поръчахме по-късно. Материалът ще дойде към края на ноември и началото на декември. Понеже за тези извивки се пращат тръбите на огъване и е доста сложен процес, едва след това започват заварките, единствено Сектор А отстрани от фасадата наляво и надясно, където са извивките, които имаме, това ще остане до края на март да бъде монтирано. Но до края на декември ние ще имаме четири покрити трибуни и фасада", добави още бизнесменът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ботев Пловдив е задлъжнял с 8-цифрена сума на Антон Зингаревич?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички