За или срещу ръководството: Феновете на Ботев Пловдив с реакция след промените


За или срещу ръководството: Феновете на Ботев Пловдив с реакция след промените
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

1853 0

Част от организираните привърженици на Ботев Пловдив излязоха с официална позиция след настъпилите през последните дни кардинални промени в клуба. 

Крути мерки на "Колежа"

"Жълто-черните" собственици взеха решение да се разделят с досегашния треньорски щаб на тима, начело със Станислав Генчев. Като причина бяха изтъкнати лошите резултати на отбора.

Радостин Кишишев пък пое ролята на оперативен мениджър, докато Асен Караславов напусна поста си на прокурист.

Сдружение "ПФК Ботев" заяви категорично, че приветства предприетите мерки от мажоритарния собственик Антон Зингаревич. Доверието към боса отново бе засвидетелствано, но все пак от него бяха изискани още промени.

Ето какво гласи написаното от организацията в социалните мрежи:

"УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,

Предвид трудната ситуация, в която се намира обичаният от нас Ботев Пловдив, и вследствие задължението ни като миноритарен акционер в ПФК „Ботев“ АД да защитаваме изконните интереси на клуба, се чувстваме длъжни да изразим нашето становище по наболелите през последните дни въпроси.

Наясно сме, че създалата се ситуация, с оглед слабите ни резултати и неуредиците в и около клуба, е изключително неприятна и неприемлива за всеки ботевист и ние не правим изключение от това. Споделяме напълно недоволството на нашата общност от моментното състояние на любимия клуб и някои неспазени досега обещания от страна на мажоритарния акционер.

С оглед на някои изявления от последните дни, бихме желали да напомним, че Сдружение ПФК Ботев е правният субект, който притежаваше 100% от акциите на клуба и като такъв прехвърли 99% с договор на г-н Антон Зингаревич. В същия договор са залегнали и определени условия за връщането на мажоритарния дял акции обратно на Сдружението и е неприемливо лица, неупълномощени от Сдружението и не представляващи го, да искат чрез медийни изявления от г-н Зингаревич да прехвърли незнайно на кого притежаваните от него книжа.

Същевременно искаме да отбележим, че с удовлетворение наблюдаваме промените, които мажоритарният собственик на клуба прави през последните дни, за да спре негативните тенденции. Отчитаме направените от него анализи и последвалите конкретни действия по преструктурирането на клуба. Очакваме още реални действия в кратък период от време, свързани с начините за финансиране на клуба и други, все още нерешени казуси.

Наясно сме, че наслоените с години проблеми няма как да бъдат решени незабавно. В сложната ситуация, в която се намираме, е нужно да се обединим и заедно да помогнем на Ботев Пловдив да се изправи на крака, за да носи отново радост на всички „жълто-черни“ привърженици. В този момент е важно ние - привърженици, ръководители, треньори и футболисти, да загърбим своето его и лични интересни, защото Ботев Пловдив е над всички нас.

Сдружение ПФК Ботев".

Междувременно Станислав Генчев заговори за заговор и направи сериозни разкрития след раздялата с клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички