Станислав Генчев заговори за "война", "драми" и "интриги", след като се раздели с Ботев Пловдив


Станислав Генчев заговори за "война", "драми" и "интриги", след като се раздели с Ботев Пловдив
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

5234 0

Бившият наставник на Ботев Пловдив - Станислав Генчев, взе участие в предаването "Домът на футбола" по "Diema Sport", в което разкри любопитни детайли около раздялата си с "канарчетата". Специалистът бе отстранен, след като тимът от Пловдив записа серия от незадоволителни резултати.

Коментарът на Станислав Генчев

"Може да се каже, че действията на ръководството бяха очаквани, тъй като резултатите на отбора са лоши. Все пак шест мача сме без победа, направихме и два равни. За отбор като Ботев Пловдив това са крайно незадоволителни резултати. Говорихме със спортния директор, който ми каза, че в момента има огромно напрежение около отбора и по-добре да се търси някакъв вариант това напрежение да се отдели от отбора, защото влияе изключително негативно. Разтрогнахме договора по взаимно съгласие. Няма драми", сподели Генчев.

"Проблемите трябва да се решат по най-бързия начин. Тези войни и интриги, които се водят около отбора не влияят добре. Вчера много внимателно прочетох интервюто на г-н Зингаревич, което е дал и ми стана доста обидно, когато каза, че моята работа приличала на „саботаж”. Аз през цялото време съм работил единствено, за да може отборът да се развива. Ще ви кажа няколко факта, а вие преценете кое е било саботаж. През миналото първенство отборът завърши на десето място и от отбора си тръгнаха шестима играчи".

"Започнахме подготовка без нито един нов, завършихме лагера в Банско без нито един нов, изтегли се програмата за новото първенство, в което в първия кръг играем с Локомотив Пловдив, във втория с Левски, а единственият нов футболист беше Янис Карабельов. И лъжата, че аз не съм го искал, може да го питате кой му се обади на Янис. През цялото време ми се обясняваше как нямаме нужда от нови централни защитници, как имаме добри такива и чак когато загубихме от Левски, тогава изведнъж решиха, че е належащо да вземем централен защитник и взехме Йонас Тамм, който два месеца не е тренирал с отбор. Нормално да му е нужно време, той все още не е в оптимална спортна форма", добави още специалистът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Иван Чворович разкри пред SportLive дали има интерес към Тодор Неделев от страна на Ботев Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички