Заговори за саботаж: Станислав Генчев със сериозни разкрития след раздялата с Ботев Пловдив


Заговори за саботаж: Станислав Генчев със сериозни разкрития след раздялата с Ботев Пловдив
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

4674 0

Вече бившият треньор на Ботев Пловдив - Станислав Генчев, проговори след раздялата с "канарчетата". Специалистът напусна пловдивския гранд по-рано през деня.

По негови думи до решението се е стигнало по взаимно съгласие. Причината за него били негативните резултати на отбора, за които самият той признава.

Наставникът обаче не пропусна да отговори на боса на "жълто-черните". Мажоритарният собственик Антон Зингаревич определи като саботаж част от действията на Генчев. Треньорът от своя страна отрече тези твърдения и намекна за такъв срещу себе си.

Причините за раздялата

"Разтрогнахме договора по взаимно съгласие. Като причина за раздялата бяха изтъкнати слаби резултати. Няма какво да кажа в случая, след като от 6 мача имаме две точки. Нормално е да има недоволство към треньора, той е винаги виновен. Разделихме се по взаимно съгласие, няма драми", започна Генчев пред "Спортал" и продължи.

"Любовта на феновете към мен не е заради добрите игри и резултати на отбора, защото те липсват, а най-вече заради това, че казвах истината и се опитвах да променя това, което е било през миналия сезон, когато отборът завърши на 10-о място заради много причини. Опитах се да променя голяма част от тях. Казвах истината през цялото време и може би заради това спечелих доверието на феновете", добави той. Специалистът заговори за негативни практики срещу себе си от страна на клуба.

На "Колежа" не слушали наставника?

"Аз мога да приема за саботаж, когато някой пуска съобщения на футболистите и им казва, че треньорът не ги иска. Саботаж ли е, когато аз исках един футболист да дойде при нас, а надълго и нашироко ми се обясняваше как той не става за Ботев, а в момента е твърд титуляр в Левски", разкри той.

Всеки треньор прави грешки, аз също имам вина за тези резултати. Не бягам от тази отговорност, но да е саботаж - това вече е прекалено. Горд съм, че бях начело на такъв голям отбор като Ботев. Невероятна подкрепа от трибуните към мен, която не се дължи на добри резултати, а че казвах истината през цялото време.

Безкрайно съм благодарен на хората от трибуните и от сърце пожелавам успех на отбора, защото феновете заслужават много радост с този отбор и с прекрасния стадион, който имат. Феновете заслужават само добри игри и добри резултати", завърши Станислав Генчев.

А кое гръмко име бива гласено за заместник на досегашния треньор?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички