След продължения Ботев Пловдив се класира за полуфиналите на Купата на България


След продължения Ботев Пловдив се класира за полуфиналите на Купата на България
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

1212 0

Отборът на Ботев Пловдив постигна трудна, но много важна победа над Ботев Гълъбово с 0:1 в мач от 1/4-финалите на турнира. "Канарчетата" се нуждаеха от продължения и гол след 100 минути игра, за да си осигурят място на полуфиналите и нов шанс за достигане до големия финал в надпреварата.

Единственото попадение в срещата отбеляза Димитър Тонев през първото продължение, след като преди това в редовните 90 минути "жълто-черните" така и не успяха да пробият отбраната на втородивизионния си съперник. 

Александър Тонев, Тодор Неделев, Никола Илиев и Станислав Шопов бяха близко до попадение през първата част, но не успяха да се разпишат. Младият страж на Ботев Гълъбово Иван Дерменджиев изигра страхотен мач, в който успя да спаси на няколко пъти своя отбор. 

Така Ботев Пловдив се класира за полуфиналите след много хвърлена пот и усилия. В предпоследната фаза от турнира ще играят още отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив, както и победителят от сблъсъка Левски - Лудогорец, който ще се изиграе утре вечер от 19 часа и ще може да го проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички