Лудогорец набеляза български национал, носил екипа на ЦСКА


Лудогорец набеляза български национал, носил екипа на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3119 0

Българският шампион Лудогорец има желанието да привлече роден футболист през лятото и вече е намерен отличният вариант за класна придобивка. "Орлите" са набелязали атакуващия играч на Ботев (Пловдив) - 30-годишният Александър Тонев, информира "Меридиан мач".

Роденият в Елин Пелин състезател има един сезон (2010/11) на своята сметка в състава на ЦСКА, когато той записва 34 двубоя и реализира 2 попадения. След това поема към големия футбол, като преминава в Лех Познан, за да стигне върха в кариерата си - Астън Вила и Селтик. След престой в Италия за 3 години (1 във Фрозиноне и 2 в Кротоне).

През сезон 2018/19 се завръща в България, за да облече екипа на Ботев (Пловдив). В националния отбор на страната имаше своите добри и слаби моменти, като изглежда сега националният селекционер Георги Дерменджиев ще разчита на футболиста.

Тонев бе титуляр в последния двубой на България - приятелската среща с Беларус, загубена с минималното 0:1. Предстоят изключително важни мачове на "Васил Левски", с които ще бъде направен опит да се класираме за Евро 2020. А какъв е жребият за "лъвовете" за 2-рия сезон в Лигата на нациите - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички