"Шепа самозабравили се": Ботев Пловдив нападна Левски за сигналните ракети, има пострадал


"Шепа самозабравили се": Ботев Пловдив нападна Левски за сигналните ракети, има пострадал
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3582 0

Ръководството на Ботев Пловдив излезе с остра декларация след дербито с Левски, което се състоя на стадион "Георги Аспарухов" в неделния следобед.

Какво се случи?

"Сини" и "жълто-черни" завършиха при резултат 1:1 своя двубой от 17-ия кръг на Първа лига. За пореден път обаче приковаващите погледите събития се пренесоха извън терена.

На полувремето от страна на агитката на домакините полетяха двуцифрен брой сигнални ракети посока гостуващите привърженици. Тези действия отключиха гнева на "канарчетата", които директно нападнаха столичани. Те съобщиха и за пострадал.

Ето какво написа Ботев Пловдив във Фейсбук:

"Уважаеми Ботевисти,

От името на цялото ръководство, спортно-техническия щаб и футболистите на „Ботев“ изказваме огромната си благодарност за неистовата подкрепа, с която за пореден път дарихте любимия си клуб в дербито срещу „Левски“ София.

Щастливи сме от факта, че представителният ни мъжки отбор успя да отговори подобаващо на вашето представяне, като сме убедени, че радостните мигове, които ще изживяваме заедно, тепърва предстоят.

И докато връзката между всички нас става все по-силна и мощна, то няма как да подминем с лека ръка поредицата от безобразия, които се случиха извън терена по време на футболния сблъсък.

На почивката между двете полувремена на срещата, привържениците на „Ботев“ бяха подложени на канонада с десетки сигнални ракети, една от които удари човек, който беше откаран с линейка в болница.

Обстрелът на сектора за гости, където имаше десетки жени и деца, показа няколко изключително опасни и будещи недоумение неща. Няма да се спираме на културата и адекватността на част от домакинските привърженици, защото тези грозни и опасни прояви не са прецедент.

За сметка на това искаме да изразим силното си разочарование от организацията на срещата и последвалите действия на полицията, която остави хулиганските деяния да продължат дълго време без никаква намеса.

Защо и как органите на реда допуснаха на стадиона да бъде внесен цял арсенал? Нали на входовете на спортното съоръжение би следвало да се извършва щателна проверка?

В случай, че полицията си е свършила добросъвестно работата преди началото на футболната среща, недопускайки внасянето на въпросните ракети, то тогава отправяме нашето питане към ръководството на ПФК „Левски“ София – как въпросните ракети са достигнали до тези, които ги изстрелваха по нашите привърженици и ще вземат ли отношение колегите ни към случилото се?

Уважаеми привърженици на футболната игра,днес футболният празник, който създадоха отборите на „Ботев“ и „Левски“, можеше да завърши с трагичен инцидент.

Ръководството на „Ботев“ осъжда криминалните прояви на шепа самозабравили се „привърженици“ на „Левски“, като оставаме в очакване на публичен отговор на нашите въпроси както от органите на реда, така и от ръководството на домакините.

С уважение,

Ръководството на ПФК „Ботев“.

Малко след срещата "сини" фенове посетиха БФС в Бояна с ясно послание (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички