Николай Костов вече призна тъжната истина за Левски: Посочи какво следва


Николай Костов вече призна тъжната истина за Левски: Посочи какво следва
Снимка: БГНЕС

6538 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след равенството 1:1 срещу Ботев Пловдив. Той открито призна, че много съжалява за получилия се резултат и че отборът наистина е искал да победи. Той призна, че очевидно "сините" бележат спад, а футболистите имат проблем на психическо ниво.

"Много съжалявам, че така се разви мачът, тъй като за нас бе важно да победим днес. Положихме усилия. През първото полувреме играчите ни изглеждаха доста добре, бяхме по-активният отбор. След като получихме гола в нашата врата, структурата в отбора ни се промени. Не реагирахме добре на ротациите, които правеха футболистите на Ботев. Оттам най-острите и добри футболисти в отбора им успяваха да пробиват в няколко ситуации.

Държаха линията на нашата защита в напрежение. Очаквахме да бъде такъв мач, тъй като Ботев е в подем, а при нас има спад, който вече е видим. Може би емоционален и игрови спад, тъй като резултатите в последните мачове не са в наша полза, това влияе на играчите.

Беше важно да победим, за да си върнем увереността и оптимизма на феновете, много съжалявам. Сами казахте, че в последно време нашите атакуващи играчи не вкарват ситуациите, това може би им влияе" - започна той.

Какво предстои пред Николай Костов в Левски?

Опитният специалист призна, че сега му предстои да поработи върху това как да оправи психиката на футболистите му. Той допълни, че поема отговорност за случващото се, тъй като тренира отбора. Както е отлично известно, предстои пауза за мачовете на националните отбори.

"В главите на футболистите, след като не са победили... За нас беше много важно да победим, натежаха неуспешните игри. Няма как да не влияе на играчите, как можем да възстановим психиката - как можем да работим да го оправим, това е пред нас. Мога да поема отговорност и я поемам, тъй като аз тренирам отбора" - каза още Костов пред "Диема спорт".

Вижте повече за това как мъката на Ботев Пловдив на "Герена" продължи, а Левски записа пореден мач без победа (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички