Димитър Димитро -Херо е категоричен кое е нещото, което дърпа българския футбол назад


Димитър Димитро -Херо е категоричен кое е нещото, което дърпа българския футбол назад
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

2268 0

Димитър Димитров е сред най-успешните български треньори. За последно той бе начело на Спартак Варна през миналия сезон, а доскоро бе спряган за нов наставник на Ботев Пловдив. В крайна сметка той не се разбра с "канарчетата". Той е печелил е шампионски титли с Литекс, Левски и Лудогорец, като със "сините" извоюва и Купата на България във финала срещу Нефтохимик.

Проблемите в българския футбол

Той коментира от части проблемите в българския футбол:" Вижте, големият проблем в момента на нашия футбол са собствениците на клубове, които предпочитат да назначават чужди треньори. Слаби чужди треньори дърпат футбола ни назад", заяви той пред "Мач телеграф". Той допълни, че не се е разбрал с Ботев Пд, тъй като не му е било позволено да си направи екип.

Относно представянето на националния отбор: "Знаете ли, преди време се заканих да не коментирам играта и резултатите на националния отбор. Причината е ясна – започват едни разговори, слухове, интриги. Ама ти защото така говориш, ама дай да им дадем шанс, ама не било коректно. Накратко, ако се опитваш да кажеш нещо открито, да промениш нещо, срещаш яростна съпротива.

Емоциите около "Мача на надеждата"

Димитров беше селекционер на българските футболисти в "Мача на надеждата", организиран от Стилиян Петров, като сподели, че емоциите са били много силни. "Емоциите бяха много големи и силни. Особено в момента, когато Стилиян Петров се разплака. Това не е слабост, а силен, мъжки характер. Когато Стилиян ме покани, се съгласих без да се замисля. Исках да дам личен пример на хората, страдащи от онкологични болести и да им вдъхна надежда. Силно се надявам, че сме успяли да го направим. Иска ми се да има повече такива мачове, събития, които да дават положителна енергия на хората и да ги правят поне малко по-щастливи. За съжаление са много малко".

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички