Проблем! Колосална сума не достига за довършването на стадион „Христо Ботев“


Проблем! Колосална сума не достига за довършването на стадион „Христо Ботев“
Снимка: Facebook / botevplovdiv

2540 0

Голяма сума не достига за довършването на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Необходими са още допълнителни 26 млн. лева за дългоочакваното изграждане на Колежа“. Това съобщиха официално от Община Пловдив.

Това означава, че от рестарта на строителството до пълното изграждане на стадиона ще бъдат инвестирани 67 милиона лева. Дотук от държавата са отпуснати 25 млн., а общината вече даде 4 млн. (за седалки, тревен терен, препроектиране и нов трафопост). Предстои теглене на заем от общината в размер на 12 млн. лв. За останалите средства не е ясно откъде ще бъдат осигурени. 

 „Получих окончателната сметка от изпълнителя, в качеството си на възложител. Хората ми от екипа ще я прегледат за няколко дни. Стойността на обекта е 54 млн. Сега стойността се увеличава с индексациите според методиката за анексирането на договорите за обществените поръчки – с около 20 процента. Това вече бе прието с решение на Министерски съвет. Търсим средства за завършването на целия обект.

Ние като възложители ще пуснем едно искане за дофинансиране на обекта с около 26 млн. лева. Желанието на феновете е стадионът да бъде изцяло завършен. Нашето също. Надявам се, че държавата ще откликне.

Имаше и представители на ПФК Ботев. Те ще питат БФС дали е възможно да се осигурят някакви средства от УЕФА, ако тук се играе финал от голям турнир.

Не мога да се ангажирам с осигуряването на средствата. С парите до момента ще бъде направена изцяло вертикалната планировка, довършване на козирките на Трибуна А и Трибуна В и покриването им. С тази етапност стадионът може да получи лиценз за мачове в Първа лига", обяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бойко Борисов: ЦСКА иска стадион, Левски козирки, "Колежа" ще приеме Суперкупата на Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички