Кметът на Пловдив: Нямаме нужните 53 милиона, за да завършим стадиона на Ботев (Пд)


Кметът на Пловдив: Нямаме нужните 53 милиона, за да завършим стадиона на Ботев (Пд)
Снимка: Здравко Димитров/Facebook

1549 0

Кметът на Пловдив Здравко Димитров призна, че към момента няма достатъчно средства за завършването на клубния стадион на Ботев (Пловдив). Той направи това по време на днешното заседание на Общинския съвет на града след изказване на общинския съветник Слави Георгиев, който упрекна кмета, че 3 години не е казвал колко пари ще са нужни за завършване на съоръжението, съобщава plovdivderby.com

"Не разбирам защо тази информация беше крита толкова години. Не разбирам какво се е случило, за да не можете вие, г-н Димитров, да дадете отговор, а един бивш регионален министър да дойде в Пловдив и да заяви, че парите са достатъчни за цялата козирка на стадиона.

Три години бягахте от тази конкретика и няколко пъти даже феновете на Ботев ви искаха оставката. Призовавам ви да бъдете малко по-изряден, когато става дума за толкова колосална сума“, заяви Георгиев.

"Забавлявам се, когато човек като Слави Георгиев говори за спорта. Що се отнася за стадион „Христо Ботев“ – няма да спра да споменавам, че имаше война. Желязото поскъпна, цимент нямаше. Но тези неща угодно не ги споменавате.

Цената за целия стадион е 53 милиона, но ние тези пари ги нямаме. Който и да дойде, този стадион е невъзможен без тези пари. А кога ще стане стадионът, аз мисля, че само строителят може да отговори, той е най-навътре в нещата. Ние сме инвеститори, упражняваме контрол, но не сме строители“, отговори градоначалникът.

Само преди няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети строежа на стадион „Христо Ботев“ и заяви, че е договорено на „Колежа“ да се играе мач от Суперкупата на Европа - ето какво каза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички