"По този начин ще се доближим до хегемона Лудогорец": Валентич назова важна стъпка в развитието на Ботев Пловдив


"По този начин ще се доближим до хегемона Лудогорец": Валентич назова важна стъпка в развитието на Ботев Пловдив
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1267 0

Старши треньорът на Ботев Пловдив - Азрудин Валентич, даде любопитно интервю пред шведското издание "Expressen", в което разказа как е протекла последната година и половина, откакто е начело на "канарчетата" и какво е успял да постигне в България до момента:

"В първия етап целта беше Ботев Пловдив просто да оцелее. Следващата стъпка бе да направим добър състав за сезон 2021/22. Такъв, който да е сред първите 6 в класирането. След това идеята е да се класираме за евротурнирите и накрая да спечелим титлата. Визата за Лигата на конференциите вече е взета. А третото място е най-добрият резултат, който Ботев постига в шампионата от 27 години насам. Това е накратко", започна 51-годишният босненец и след това обясни каква е следващата необходима стъпка в развитието на клуба:

"Със сигурност да бъде завършен новият стадион, който в момента е в строеж. По този начин ще се доближим до хегемона Лудогорец - и като клуб, и организационно. Спортно-технически, нуждаем се от подсилване на отбора, за да отговаряме постоянно на предизвикателството за класиране в евротурнирите и дори за битката за титлата".

Последва и въпрос "колко време още се виждате в България?", на който Валентич отговори така: "Имам договор с Ботев до 30 юни 2023 година. Щастлив съм тук и чувствам, че има какво да направим, за да се развием още заедно. С клуба имаме еднакви амбиции. В момента работя така, сякаш ще остана в Ботев Пловдив следващите 5 сезона. Това е моят начин. Иначе е много трудно да предвидиш какво и защо ще стане...".

"Знаете, че резултатите диктуват почти всичко. Най-важното нещо за мен е един ден като си тръгна от Ботев, да почувствам, че наистина съм свършил нещо велико тук. И да оставя клуба на много, много по-добра позиция от тази, в която съм го поел", завърши Валентич.

Вижте още: Димитър Бербатов се завръща на "Армията", Данаил Ганчев отива на важна среща с фенове на ЦСКА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички