Бивш нападател на Ботев Пловдив подсили Янтра Габрово


Бивш нападател на Ботев Пловдив подсили Янтра Габрово
Снимка: Официален сайт на Янтра Габрово

2292 0

Доскорошният нападател на дублиращия тим на Ботев Пловдив Иван Василев ще продължи кариерата си в отбора на Янтра 2019 (Габрово). 21-годишният футболист пристига със свободен трансфер и вече изигра първите си минути с екипа на габровци в проверката срещу Ботев (Враца) вчера, като дори реализира първото си попадение със "зелено-бялата" фланелка, съобщиха от клуба.

Василев е от Първомай, възпитаник на треньора Стефан Стоянов в школата на Ботев (Пловдив). Играл е и за юношеския националния отбор на България. Дебютът му в Първа лига е на 17 години при победата над Септември (София) с 2:0 през сезон 2017/2018. До момента Василев има над 60 мача в професионалния футбол.

Шест месеца е играл като преотстъпен и в състава на втородивизионния датски Фремад Амагер (Копенхаген). За първия отбор на Ботев Василев има участие в 20 срещи. През изминалия сезон роденият 2001-ва година нападател изигра 31 мача, реализира 10 гола и даде три асистенции за дублиращия отбор на "канарчетата".

"Идвам с амбицията и нагласата да покажа своите възможности, да помогна на отбора и да стана негов голмайстор. Искам и да развия себе си", заяви Василев.

"Наясно съм къде идвам, с доста от момчетата се познавам и мисля, че отборът пасва на моя стил на игра. Жаден съм за голове и смятам, че това е точното място за мен. С новите попълнения, които дойдоха в отбора, съм убеден, че ще изпълним целите и амбициите на клуба и ще радваме привържениците", каза още той.

А ето с какъв специалист подсили щаба си Азрудин Валентич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички