ЦСКА и Христо Стоичков почетоха с тъга легендарния Манол Манолов - Симолията


ЦСКА и Христо Стоичков почетоха с тъга легендарния Манол Манолов - Симолията
Снимка: facebook.com/cskasofiaofficial

1889 0

Една от най-великите фигури в историята на ЦСКА и българския футбол Манол Манолов - Симолията щеше да навърши 97 години днес (05.08). Човекът, който отдаде целия си живот на "армейския" клуб, бе почетен от родния тим. На своя уебсайт българският гранд припомни част от историята за своята легенда.

Ето какво написаха "червените":

"На днешния 5 август един от легендарните футболисти и треньори на ЦСКА - Манол Манолов - Симолията (05.08.1925 - 16.12.2008), щеше да навърши 97 години. Целият му съзнателен живот преминава под алената фланелка, с която печели 12 шампионски титли на България като футболист - рекорд. Към тях се прибавят и трите златни медала като треньор.

Бронзов медалист от ХVІ Олимпийски игри в Мелбърн през 1956 година, когато е част от националния отбор на България заедно с д-р Стефан Божков, Тодор Диев, Иван Колев, Крум Янев, Гаврил Стоянов, Георги Найденов.

Футболист №1 на България за 1958 г., а също е и единственият футболист в историята ни, който е излизал на терена със звание полковник. 15 години е капитан на ЦСКА.

Легендите живеят вечно"!

Паметта на Симолията почете и легендарният Христо Стоичков, който написа в социалните мрежи следното:

"Един великан на футбола! Една икона на ЦСКА днес има рожден ден! Ти винаги ще си сред нас, бате Симо! Дълбок поклон и признателност"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички