Отменен гол, незаслужени 2 нули на таблото - Локо (Пд) оцеля в жълто-черен ад (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Отменен гол, незаслужени 2 нули на таблото - Локо (Пд) оцеля в жълто-черен ад (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Lap.bg

6312 0

Ботев и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно дерби номер 118 помежду си в историята на българското първенство. В динамичен и интересен мач от 16-ия кръг "смърфове" и "канарчета" не успяха да си отбележат попадение на "Колежа".

Повече за изпуснатите 3 точки може да съжаляват домакините от Ботев, които почти цял мач бяха по-атакуващият, по-търсещият гола тим и контролираха топката преимуществено. Локомотив се представи стабилно в отбрана и разчиташе основно на контратаки.

Все пак "жълто-черните" стигнаха до попадение в 51-ата минута, когато Антоан Бароан се разписа, но то бе отменено заради засада на нападателя в ситуацията. Съперникът пък не успя да стигне до точен удар в нито едно от двете полувремена. 

В класирането "смърфовете" остават трети, с равен брой точки с втория Черно море и първия ЦСКА, докато "жълто-черните" се изкачиха с една позиция и вече са десети.

Все пак, гостите от "Лаута" подобриха своя рекорд от 8 поредни гостувания без загуба и вече имат 9 мача. Те оцеляха под натиска на градския съперник без подкрепата на своите фенове. 

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Преди двубоя на "Колежа" Ивелин Попов бе награден за своя мач номер 600, регистриран в миналия кръг срещу Локо (София). Двата тима се обединиха и в кампанията "Заедно за Вили" (Вилиана Нейкова, която се бори с коварна болест). 

Битката започна с няколко минути по-късно заради димното шоу, което феновете на Ботев спретнаха на своя стадион. То бе съпроводено с песни и скандирания. Прекрасна атмосфера! ВИДЕО можете да гледате в линка

Още преди да е изтекла минута от първия съдийски сигнал, "канарчетата" стигнаха до отлична ситуация - изстрелът на Уме Емануел обаче бе отразен с крак от Динко Хоркаш. В 5-ата минута пък единият от централните защитници на "смърфовете" - Хорхе Сегура, бе предупреден официално за нарушение срещу капитана на "жълто-черните".

СНИМКИ: Пловдивското дерби се завърна на "Колежа"

Мачът става все по-динамичен - в 8' Ботев стигна до ново положение пред вратата на градския съперник, но Хоркаш не позволи на Карабельов да се възползва от неразбирателство между него и защитник. В ответната атака "смърфовете" стигнаха до изстрел с глава на Георги Минчев, но над вратата. 

В последните минути на първи четвърт час Локомотив се активизира и опитва да създаде опасност пред вратата на домакините, но на този етап - без резултат. При една бърза контраатака обаче "канарчетата" стигнаха до много добър момент след страхотен пас на Попов. Акере обаче не намери добре топката и Хоркаш я улови без напрежение.  В 18-ата минута феновете на домакините скандираха срещу БФС, искайки им оставка. 

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив 0:0 /първо полувреме/ - Vbox7 https://www.vbox7.com

В 24' Дион извърши нарушение срещу Акере току до наказателното поле и това създаде предпоставка за нова опасност пред вратата на локомотивци. Ивелин Попов обаче изпълни твърде силно. Секунди след това домакините стигнаха до нова опасност, като Хоркаш успя да се намеси, но се оказа, че в ситуацията футболист на "жълто-черните" е бил в засада. 

В 28' Ботев отново застраши сериозно вратата на Локомотив и нулевото равенство на таблото, но Камдем успя да изчисти топката почти от голлинията след подаване на Акере в опасната зона, не намерило адресат. В 33' заради влизане в гръб на съперник в нарушение на правилата Ивелин Попов получи жълт картон в своя мач 601 в професионалния футбол. 

В 37-ата минута "канарчетата" отново пробиха в близост до наказателното поле на Локо, като Антоан Бароан бе неутрализиран с труд от Оливие Камдем. Минута след това Акере показа неточен мерник и стреля над вратата. 

Минута преди изтичането на редовното време на първата част "черно-белите" стигнаха до свободен удар, но не съумяха да извлекат нищо от ситуацията.  

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

То започна с пирошоу на домакинските привърженици и нова ситуация за техните любимци - Акере изведе добре Бароан пред вратата на Локомотив, но той стреля встрани от нея. В 51' "Колежа" избухна еуфорично, когато Ботев откри резултата чрез Бароан. 

Ето'о бе оставен непокрит в наказателното поле и отправи изстрел към вратата, който Хоркаш отрази. При добавката обаче Антоан Бароан успя да го обезоръжи, но след секунди голът му бе отменен, тъй като е бил в засада при реализирането му.

В 59' Ивайло Иванов препъна непозволено Карабельов, но не получи официално предупреждение за това си действие. Минута след това Самуел Акере се разправи безмилостно с няколко защитници на "черно-белите", но не успя да намери целта, влизайки навътре - ударът му мина встрани от вратата. 

В последвал момент от мача се получи троен сблъсък с участието на Ето'о, Минчев и Джовани. Тримата останаха да лежат на тревата, но не след дълго се изправиха и продължиха да играят. Край на мача за Димитър Илиев в 67' - отстъпва мястото си на Ефе Али. 

В 72' домакините отново пробиха защитата на съперника и Бароан потърси реванш за отменения си гол. Той обаче прати топката встрани от целта, без негов съотборник да съумее да я засече. Атаките на Ботев не спират, изстрелите също не намаляват.

Три минути по-късно "жълто-черните" поискаха дузпа за игра с ръка на футболист в черно и бяло в пеналтерията, но не се видя основание за отсъждането ѝ. Жълт картон и за Перера в 81', след като фаулира Ивайло Иванов. 

В класирането Локомотив остава трети, макар с равен брой с първия ЦСКА и втория Черно море. Ботев се вдигна с позиция нагоре и вече е десети. 

Стартови състави

Ботев Пловдив: Ханкич, Попов (к), Бароан, Етоо, Акере, Конте, Перера, Карабельов, Уме Емануел, Балогианис, Чернев;

Локомотив Пловдив: Дион, Сегура, Паскалев, Камдем, Янков, Иванов, Джовани, Конте, Илиев (к), Минчев;

Преди мача

За последно отборите се срещнаха в първия кръг на "Лаута" и гостите имаха надмощие, но в крайна сметка не бе излъчен победител - 1:1. Тогава по трибуните имаше само домакински фенове, както ще бъде и днес - продадените билети са над 13 000. 

След този двубой възпитаниците на Томаш показаха шампионски амбиции с 9 поредни победи и 10 двубоя без загуба, но последва трус. Сега "железничарите" не са побеждавали в последните си 4 двубоя от първенството. 

Ботев пък спечели 3 от последните си 4 срещи, но в общ план е в по-незадоволителна позиция - с 18 точки на 11-о място, докато Локомотив е трети с 31 т. В последните пет срещи между отборите са разменени две домакински победи през 2022 г., а останалите резултати са равни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички