Ботев Пд - Локомотив Пд по ТВ: Къде да гледаме битката за честта на Пловдив?


Ботев Пд - Локомотив Пд по ТВ: Къде да гледаме битката за честта на Пловдив?
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3105 0

Ботев Пловдив срещу Локомотив Пловдив - една от класиките на българския футбол, се завръща в 16-ия кръг на Първа лига. В петък вечер "Канарчетата" приемат вечния си съперник в своя дом - "Колежа", след 10-годишно прекъсване.

Формата на двата отбора

Въпреки че в срещи с подобен заряд клишето гласи, че формата няма значение, то разликата между тази на "жълто-черните" и предстоящия им опонент е осезаема. Тимът смени своя треньор в самото начало на сезона, но представянето му е все още далеч от задоволително. Към момента Ботев заема 11-тото място в класирането с актив от 18 точки при записани 5 победи, 3 равенства и 7 загуби до момента. В последните си 2 срещи в елита обаче възпитаниците на Душан Керкез показват напълно различно лице, вкарвайки цели 11 гола и допускайки 3 при 5:3 над Ботев Враца и 6:0 над Локомотив София.

На напълно противоположния полюс са момчетата на Александър Томаш. От началото на кампанията Локомотив Пловдив впечатлява с изявите си, заемайки първото място в подреждането през немалка част от времето. "Смърфовете" отново, макар и временно, могат да се изкачат на върха при евентуален успех на "Колежа". Към момента те са трети с 31 пункта на сметката си при записани 9 успеха, 4 ремита и 2 поражения. С точка по-напред в таблицата е ЦСКА, а с две Черно море. Отборът обаче няма победа в последните си 5 мача в първенството след равенства с Лудогорец, Черно море и ЦСКА 1948 и загуби от ЦСКА и Берое.

Поглед в миналото

В исторически план тези два съперника са се изправяли един срещу друг 117 пъти, в които има абсолютен паритет - по 41 успеха за двете страни и 35 равенства. Последната среща помежду им се състоя през юли на "Лаута" и завърши при резултат 1:1.

Къде да гледаме?

Битката между "канарчета" и "смърфове" е с начален час 19:30 ч. Мачът ще бъде предаван ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт". Ако нямате възможност да гледате, може да проследите двубоя Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички