Новата ера в Ботев Пловдив ще обърква плановете на Лудогорец преди мачовете в Европа


Новата ера в Ботев Пловдив ще обърква плановете на Лудогорец преди мачовете в Европа
Снимка: Снимки: Lap.bg / Колаж: SportLive

2282 0

Със сигурност двубоят от деветия кръг на Първа лига между Лудогорец и Ботев Пловдив на "Хювефарма" в Разград ще бъде един от най-интересните този уикенд в родния елит. Шампионът на България ще опита да загрее подобаващо преди домакинството на Спартак Търнава в Лигата на конференциите, а футболистите на "канарчетата" ще опитат да зарадват своите фенове с първа победа при новия треньор Душан Керкез.

Абсолютна доминация на Лудогорец

Момчетата на Ивайло Петев са в уникална серия от 11 поредни победи срещу Ботев Пловдив. Повече от ясно е, че "орлите" обичат да играят с "канарчетата". Нещо повече - последният път, в който пловдивчани взеха точки на шампионите бе през 2019-а година, когато срещата в Разград завърши при резултат 1:1.

Нещо повече - за да проследим последната победа на Ботев над Лудогорец, то трябва да се върнем чам до финала за Купата на България през 2017-а, когато пловдивчани се наложиха с гол повече над своя съперник (2:1) на националния стадион "Васил Левски" в София.

Почти еднаква форма?

Лудогорец се намира във временна серия от 3 победи и 2 загуби в последните си 5 мача във всички турнири. Почти същото може да се каже за "канарчетата", които са с 2 успеха и 3 поражения. Ако погледнем към временното класиране, ще видим, че футболистите на разградчани се намират на седмата позиция с 12 точки, но имат 3 мача по-малко от лидера Черно море. Ботев Пловдив пък е на 11-ата позиция с 8 пункта и към момента попада в последната шестица на родния шампионат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички