Най-после! Ботев Пловдив счупи прокобата и взе победа от седмия опит в Първа лига


Най-после! Ботев Пловдив счупи прокобата и взе победа от седмия опит в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1727 0

След шест мача без победа отборът на Ботев Пловдив най-после постигна успех през новия сезон в Първа лига, след като победи Септември София с 3:1 като домакин в мач от осмия кръг. "Канарчетата" счупиха проклятието и се поздравиха с така ценните три точки, които ги откъснаха от дъното.

Още в началото Ботев показа, че е мотивиран да спечели двубоя. В седмата минута Мохамед Брахими успя да вкара в мрежата на Септември, но попадението бе отменено заради засада.

20 минути по-късно обаче "канарчетата" откриха, след като бившият ас на Лудогорец Елвис Ману се разписа. Това е първи гол за Ману с жълто-черната фланелка.

Септември опита да отговори на удара, но без резултат. Ботев продължи да контролира мача и през втората част, но срещаше трудности в реализирането на второ попадение. Едва в 74-ата минута Антоан Бароан успя да вкара втори гол и да успокои домакините.

Седем минути по-късно Ботев стигна и до трето попадение във вратата на Септември. Този път в ролята на реализатор влезе защитникът Виктор Генев, който вкара за 3:0. Само три минути по-късно Септември отбеляза почетно попадение чрез Симеон Александров.

С победата Ботев Пловдив "изплува" от дъното и вече е 14-и, събирайки актив от 4 точки. До момента "канарчетата" имаха само едно равенство и цели пет загуби. Септември пък допусна пета загуба през сезона и се нарежда 11-и със 7 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички