Ботев Пловдив не остави шансове на Пирин и грабна трите точки у дома


Ботев Пловдив не остави шансове на Пирин и грабна трите точки у дома
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1179 0

Ботев Пловдив си осигури важна победа срещу Пирин Благоевград. "Канарчетата" разбиха у дома своя съперник с 3:1 в мач от 14-ия кръг на родната Първа лига. След успеха днес пловдивчани вече заемат десетата позиция в класирането, а Пирин продължава да е предпоследен.

Първото полувреме започна по-добре за домакините. Елвис Току пропусна хубава възможност, а и стражът на гостите Янко Георгиев се намеси подобаващо на няколко пъти. В 20-ата минута обаче Ботев откри резултата. Мохамед Брахими проби и намери Па Конате, който не сбърка за 1:0.

Пловдивчани продължиха да диктуват нещата на терена и закономерно стигнаха до второ попадение в 32-ата минута. Елвис Ману бе изведен от Джеймс Ето'о, а първия не трепна и удвои преднината.

През второто полувреме Ботев продължи да доминира, а "орлетата" изглеждаше, че няма отговор на атаките на "канарчетата". Съвсем заслужено домакините стигнаха и до трети гол след безупречна атака завършена от Емануел Току в 63'.

"Орлетата" обаче върнаха едно попадение в 70'. Радослав Цонев центрира отдясно към Андрей Йорданов, който с прецизен удар с глава прати топката в мрежата, за да оформи крайното 3:1.

След седмица Ботев приема ЦСКА, а Пирин ще мери сили у дома срещу Септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички