Купата няма да е "червена"! ЦСКА се скъса да пропуска, а бивш играч на Левски със заслуга Ботев Пловдив да е на финал (ВИДЕО)


Купата няма да е "червена"! ЦСКА се скъса да пропуска, а бивш играч на Левски със заслуга Ботев Пловдив да е на финал (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

7787 0

Ботев Пловдив успя да победи с 2:0 тима на ЦСКА на пълния "Колеж" и пет години по-късно отново е на финал за Купата на България. "Канарчетата" стигат до 14-и финал в историята си, след като отстраняват "червените" с общ резултат 3:0, тъй като постигнаха успех с минималното 1:0 в първата среща в София.

Първата част бе доста равностойна. Ивелин Попов откри резултата още в четвъртата минута, възползвайки се от пас на Мартин Секулич. ЦСКА пропусна доста положения до края на първите 45', като при изстрели на Тобиас Хайнц гредата разочарова "червените".

Втората част също бе доста интересна. В нея футболистите на ЦСКА продължиха с пропуските и в крайна сметка бяха наказани за това. Дилан Мертенс бе изведен сам срещу Густаво Бусато и не сгреши, вкарвайки за 2:0 в 84-ата минута на мача.

По този начин Ботев Пловдив вече чака изхода от мача между Хебър и Лудогорец, като тази среща ще определи другия финалист. Първия мач на "Хювефарма" в Разград завърши при резултат 4:0 за "орлите".

Развой на Ботев Пловдив - ЦСКА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на "Колежа" бе ударно! Още в четвъртата минута домакините организираха прекрасно нападение. Топката достигна до Мартин Секулич около средата на терена и въпреки натиска от футболистите на ЦСКА, той успя да я пусне и изведе Ивелин Попов. Капитанът на "канарчетата" остана лице в лице с Бусато и не сгреши за 1:0. Три минути по-късно топката бе центрирана в "червеното" наказателно поле, където Попето отклони с глава за Секулич, но хърватинът не успя да засече кълбото в мрежата.

До средата на първата част мачът се успокои откъм голови положения, като и двата тима се защитаваха внимателно. ЦСКА не можеше да наложи своя стил на игра, докато "жълто-черните" атакуваха опасно на скорост. Все пак защитата пред Бусато се справяше. В 30-ата минута Николай Минков и Сейни Санянг се сдърпаха, но нещата не ескалираха, като и двамата получиха по жълт картон.

В 37-ата минута ЦСКА организира чудесна атака. Матиас Фаетон проби по фланга и навлезе в наказателното поле на домакините. Там той намери съвсем сам и на чиста позиция Тобиас Хайнц, който от непосредствена близост не успя да вкара, тъй като Хидайет Ханкич се намеси подобаващо. Само минута по-късно Фаетон си пробва късмета от дистанция, но отново стражът на "канарите" реагира прекрасно и опази вратата си. 

В 44-ата минута отново Тобиас Хайнц бе под светлината на прожекторите. Норвежецът получи топката на границата на наказателното поле и нанесе много мощен удар от воле. Топката бе много мощна, но Ханкич успя да избие в гредата и да запази вратата си суха.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на "Колежа" започна ударно. Още в 49-ата минута - след центриране от фал на Тибо Вион Джонатан Линдсет излезе на чиста позиция. Норвежецът стреля, но за пореден път Ханкич успя да спаси. Няколко минути по-късно последва шанс пред вратата на Густаво Бусато, но бразилският страж също отстрани опасността със спасяване.

В 59' Ботев Пловдив получи правото да изпълни корнер. Топката бе центрирана към Антонио Переа, който стреля с глава, но нацели напречната греда. Около 68' играта бе спряна за няколко минути, тъй като Хидайет Ханкич и Данило Асприля се сблъскаха неприятно, но не се стигна до нещо по-сериозно.

В 74' Густаво Бусато отново спаси своята врата от гол, след като предотврати удар на влезлия като резерва Окаки. В 82-ата минута Дилан Мертенс успя да се разпише. Влезлият като резерва футболист на пловдивчани получи извеждащ пас, освободи се от отбраната и вкара топката очи в очи с Густаво Бусато за 2:0.

 

СЪСТАВИ

Ботев Пловдив: Ханкич, Там, Брахими, Секулич, Попов, Ето'о, Минков, Конте, Калдерон, Емануел, Балоянис

ЦСКА: Бусато, Матей, Санянг, Вион, Кордоба, Юга, Кареасо, Скаршем, Линдсет, Фаетон, Хайнц

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очаква се стадионът в Пловдив да е пълен до краен предел, като вече бе обявено, че всички билети са разпродадени. Отборът на Стамен Белчев също ще се радва на подкрепата на около 2000 свои привърженици.

Преди тази среща ЦСКА влиза със самочувствие след победата с 3:1 срещу Левски, докато "канарчетата" загубиха у дома от Славия с 0:1. Ръководството на домакините анонсира загадъчно, че ще обяви голяма новина точно преди началото на полуфинала.

Единственият отсъстващ за домакините е трайноконтузеният Георги Николов. След наказание се завръща Самуел Акере, като се очаква той да атакува по дясното крило.

За ЦСКА аут е нападателят Фернандо Каранга. Бразилецът си изкара неразумен жълт картон, дразнейки феновете на Левски и ще бъде наказан за една среща. Треньорът Стамен Белчев по всяка вероятност ще може да разчита на Сейни Санянг, който имаше тежък сблъсък с Марин Петков. Почти сигурно изглежда, че победителят ще се изправи срещу Лудогорец, който има преднина от 4 гола срещу Хебър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички