Черно море пусна жалба след мача с Левски: Поръчково съдийство! (ВИДЕО)


Черно море пусна жалба след мача с Левски: Поръчково съдийство! (ВИДЕО)
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2879 0

Черно море входира официална жалба срещу съдийството на мача с Левски от 26-я кръг на Първа лига. “Моряците” допуснаха поражение с 0:2, а двубоят бе белязан от редица спорни съдийски решения в ущърб на варненци, обявиха от клуба.

"Апелираме за това да се действа адекватно в съответствие с Правилника на футболното съдийство и Правилата на играта футбол, да се отчете фактът, че в момента българския футбол на всички нива е с изключително лош имидж, има голямо обществено недоволство и до голяма степен това се дължи именно на неадекватно и поръчково съдийство, което НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Също така следва да бъде направен задълбочен анализ за съдията Чинков. Дали той има морално-волеви качества да ръководи срещи от елитен футбол под напрежение или е международен съдия поради друга служебна обвързаност."

"По презумпция съдиите са независими и следва да вземат решения по-време на срещите, единствено въз основа на правилата на играта футбол, съдийския правилник и вътрешното си убеждение.

Също така обръщаме внимание, че една стара и негативна практика, продължава, а именно при срещи с участие на отбор от гр. София, съдийската бригада да е от същия град. Тази практика е абсолютно неприемлива и в разрез с етичните правила в спорта и трябва да бъде прекратена. Съдийската комисия следва да постави при равни условията участниците в надпреварата, а не по този начин да толерира един от тях в нарушение на принципите на честната игра.

Във видеото поместваме една малка, но съществена част от мача, в която футболисти на Левски не получават жълти картони, според критерия на Волен Чинков срещу играчи на Черно море. Дори има ситуация, в която играч на “сините” рита без топка Евгений Сердюк, но и тази ситуация е подмината от рефера", оплакаха се от "Тича".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички