Кметът на Пловдив Здравко Димитров обеща мачове на националния отбор на "Колежа"


Кметът на Пловдив Здравко Димитров обеща мачове на националния отбор на "Колежа"
Снимка: Община Пловдив

1674 0

Кметът на Пловдив – Здравко Димитров, взе участие на пресконференцията на Общината и Ботев, организирана по случай откриването на новия стадион на "жълто-черните", който ще отвори врати срещу Левски на 29 април. Управникът на града е сигурен, че "Колежа" ще бъде домакин и на мачове на националния отбор.

"Откриваме стадиона на 29-ти. Оттам нататък пожелавам успех на клуба и на националния отбор. Сигурен съм, че тук ще играе националният отбор. Винаги да има радост на този стадион, и успехи. Да го завършим както сме поели ангажимент. Виждате – всичко е перфектно, до последния детайл", каза кметът.

"Срокът беше кратък. Доста пъти говорихме с г-н Филипов. Така е било, така е трябвало. Имаше КОВИД-19, война в Украйна. Това спря доставките на желязо, цимент. Имаше вътрешна съпротива. Когато спряха оперативките в един хотел тук наблизо, нещата потръгнаха. Затова сме обединени – да вървим напред", добави още Димитров.

Участие на брифинга пред медиите взе и изпълнителят на стадиона Илиян Филипов. Той посочи за разговори с УЕФА и обеща, че до края на годината фасадата на съоръжението ще бъде завършена.

"Работим с клуба и община по въпроса стадионът да получи 4-а категория от УЕФА. Говореше се в обществото, че в общината не се случват нещата, напротив, трябва да ви кажа, че през цялото време тя помогна. През месец ноември казах, че този стадион поне още година и половина ще се строи. Общината винаги ми е помагала да мога да работя, а без тяхната подкрепа и позволение.

До края на годината цялата конструкция по фасадата ще бъде готова. Клубът инвестира собствени средства да имаме лиценз за категория 4 от УЕФА. До момента обзавеждането, допълнителните прегради, които са по проект, както и такива, които не са. Всичко с цел за обезопасяването на нашите фенове от гостуващите. VAR системата беше извън проекта, защото той е от 2014 година. Клубът пое ангажимент за заплащането на тези неща. Най-голямата цел е Пловдив да приеме националния отбор, защото е футболен град", каза Филипов.

Ботев Пловдив открива новия стадион без седалки заради феновете на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички