Ключов ход на Генчев: Работил в Селтик, Лудогорец и Хайдук Сплит акостира в Ботев Пловдив


Ключов ход на Генчев: Работил в Селтик, Лудогорец и Хайдук Сплит акостира в Ботев Пловдив
Снимка: botevplovdiv.bg

2144 0

Ново попълнение със солидна визитка влезе в щаба на треньора на Ботев Пловдив Станислав Генчев. Иън Кол е новият главен кондиционен треньор на представителния тим на „канарчетата“. Шотландецът пристигна в лагера на пловдивчани в Банско и започна активна работа с тима, съобщава официалният сайт на клуба.

СОЛИДНАТА ВИЗИТКА НА ШОТЛАНДЕЦА

Кол ще бъде в тандем с настоящия кондиционен треньор Тодор Георгиев. Шотландският специалист вече е бил в екип със старши треньора Станислав Генчев по време на престоя им в Лудогорец.

Иън Кол е роден на 5 юли 1980 година в Шотландия. Кондиционният треньор има впечатляваща визитка, като в продължение на над 7 години е част от шотландския гранд Селтик.

От 2009 до 2013 година Кол е бил част от различни юношески формации на Селтик. От 2013 година е привлечен в първия отбор на отбора от Глазгоу, като е част от треньорския щаб на специалисти като Нийл Ленън, Рони Дейла и Брендън Роджърс.

В този период Селтик става четири пъти шампион, печели веднъж Купата на Шотландия, два пъти Суперкупата и участва по два пъти в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа.

От април 2018 година е част от Лудогорец, като в разградския тим прекарва три години. Следва 1-годишен престой в Крайова, а за последно Кол бе част от хърватския Хайдук Сплит, където прекарва година и половина и на два пъти печели Купата на страната.

НЕОФИЦИАЛЕН ДЕБЮТ ЗА СТАНИСЛАВ ГЕНЧЕВ В НЕДЕЛЯ

Междувременно наставникът Станислав Генчев ще направи неофициален дебют начело на отбора. Ботев (Пловдив) ще срещне румънския Университатя (Крайова) в първата си контрола от лятната подготовка.

Двубоят е в неделя (25.06) от 18:00ч. на терените на Evima football в Банско. Мачът Ботев - Университатя ще бъде със свободен вход за фенове и журналисти, допълват „канарчетата“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL!  Агентът на Неделев проговори за бъдещето на звездата

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички