Ботев Пловдив представи Станислав Генчев, а той се прицели в европейските клубни турнири


Ботев Пловдив представи Станислав Генчев, а той се прицели в европейските клубни турнири
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

2548 0

Станислав Генчев официално бе представен като нов старши треньор на Ботев Пловдив и даде първата си пресконференция, по време на която обясни какви ще бъдат целите му начело на "жълто-черните".

 

"Изключително съм щастлив да застана начело на Ботев Пловдив. През зимата имахме бегли разговори, но не се стигна до нищо конкретно, докато сега вече нещата бяха сериозни и стигнахме бързо до споразумение", започна Генчев, цитиран от "Dsport".

"Целите са да се изгради отбор, който да е конкурентноспособен на средноевропейските отбори. Ботев Пловдив трябва да участва в европейските клубни турнири. Имаме отлична база, отличен стадион и страхотни фенове", изтъкна 42-годишният специалист.

"Изключително важно е каква селекция ще направим. Аз като треньор вярвам, че позицията на старши треньорът е най-важната в клуба. Най-важното нещо на този етап е да се направи добра селекция. Говорихме за няколко имена с ръководството, аз съм казал своите виждания и съм представил изискванията. Имаме разбирателство и работим по списъка. За нас е важно да привлечем новите попълнения колкото се може по-рано. Във всяка линия се нуждаем от нови хора, най-искряща нужда имаме от централни защитници и бекове".

"За Галин Иванов научих от медиите, че го искаме. Много го уважавам, но не влиза в моите планове за селекция. На този етап няма шанс за завръщане на Тодор Неделев", категоричен бе Генчев, който допълни:

"Разговорите ги водих директно с господин Зингаревич, водихме разговори и се разбрахме мъжки. Без мое съгласие нито един футболист няма да подпише договор с Ботев Пловдив. Старши треньорът носи отговорност кой футболист ще играе и колко ще играе. Всичко ще зависи от това, което играчите направят по време на тренировъчния процес".

"Стълбът, на който Ботев Пловдив се крепи, е детско-юношеската школа. Трябва да направим един хубав микс от българи и чужденци. Имахме няколко разговори как ще се води подготовката на дубъла. Ще се опитам да интегрирам няколко момчета в първия отбор. Днес се събираме за първа тренировка. С всеки футболист ще имам индивидуален разговор, за да изчистим проблемите, които Ботев Пловдив има. Това, което беше миналата година не е присъщо за отбор като Ботев Пловдив", изтъкна още новият треньор на "канарчетата".

*Ботев Пловдив ще бъде на подготвителен лагер в Банско от 16-и до 28-и юни и там ще изиграе контроли срещу румънските Университатя Крайова и Политехника Яш!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Локомотив София представи Стойчо Стоев, а той даде обещания за доминация и красив футбол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички