Кишишев: Има черно тото в Първа лига, ВАР разкри водещ наш отбор


Кишишев: Има черно тото в Първа лига, ВАР разкри водещ наш отбор

30422 0

Бившият капитан на националния отбор Радостин Кишишев заяви, че в българското първенство има черно тото. Настоящият директор в Ботев (Пд) каза и че ВАР също гледа в определена посока и не прави грешките по-малко.

"Със сигурност има черно тото, хората си залагат определени суми, не знам точно какви, особено в азиатски букмейкъри. На наши мачове и на други двубои, манипулират се. Единият вариант е това да се случи е през съдиите, другият е през президентите, а те през футболистите, които са му по-близки. Но не е само да паднеш или да биеш, а да си изкараш червен картон, утре да вкараме пет гола, следващия кръг резултатът да е 1:1, има залози за всичко.

Така е и в елита, и в окръжните групи… Но пак опираме до държавата – вкарай двама-трима в затвора, знае се кои са. Всичко се знае. Всичко! Това е проблем и в световния футбол – примери Ювентус, които все ги вадят на даден период от елита", коментира Кишишев, цитиран от "Тема спорт".

"Проблемът със съдийството ни – те са некомпетентни, недоучени, обслужващи интереси, защото да станеш топ съдия – да свириш в елита, някой го бута дотам. Ако имаш възможности – и по-нагоре. И ти поемаш отговорности, а после трябва да връщаш.

Ако си кадърен млад съдия, трябва да се обвържеш с някой, за да вървиш нагоре. Не, съдийството ни не е независимо! И сега, когато има системи, които гледат под лупа определени ситуации, и там се бърка в едната посока. Гледат го, вижда се, но пак в едната посока, а това решава мачове.

Давам един пример – водещ отбор в България. Преди ВАР да влезе, последните четири години нямаше дузпа срещу тях! Влезе системата – през два-три мача дузпа. Съвпадение, нали? Както и за червените картони. Играят в евротурнирите, постоянно са с по един-два червени картона. Как да си го обясним това? Случайност? Не е случайност!", каза още той. Думите му са казани в подкаста "Да убиеш дракона". Кишишев също заяви, че само ЦСКА е излязъл с позиция срещу БФС, останалите са зависими. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички