Шеф в Ботев (Пд): Само ЦСКА зае позиция срещу БФС, останалите сме зависими


Шеф в Ботев (Пд): Само ЦСКА зае позиция срещу БФС, останалите сме зависими
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP.bg

15872 0

Бившият капитан на България Радостин Кишишев, който в момента е директор в Ботев (Пд), нападна БФС за начина, по който управлява футбола ни.

"Само ЦСКА взе официално позиция срещу Футболния съюз, всички останали си мълчим, защото сме зависими! БФС може да те мачка както си иска. Всеки се страхува – пращат ти съдии, налагат ти глоби, наказания каквито си искаш. Не може да има санкции за скандирания, налагат ни глоби за всичко – тук 1000 лева, там 1000 лева. Нали хората отиват на стадиона, за да скандират, да излеят гнева си", заяви той, цитиран от "Тема спорт".

"На Левски публиката обстрелва с ракети феновете на Ботев (Пд)! Това го имаше и на дербито им с ЦСКА. И нищо – 2000 лева глоба, а това е ракета, която може да те обезобрази, да те убие. В последния ни мач срещу Левски ги смачкахме, но не бихме, защото имаше… съдия. Но те са двама – единият на терена, а другият, който гледа в стаичката. И пак идиотски решения. Всичко е навързано", продължи Кишишев.

"Определени хора сипматизират на даден отбор, затова има и такива решения – на съдии, на делегати. Или казано по-грубо – взели са пари. Толерират се големите отбори, водещите. БФС прави компромиси, за да се случват нещата при по-малките отбори. Особено с лицензите за стадионите.

Два са стадионите – на Ботев (Пд), Лудогорец… Може да има и още един, но съм забравил. Другото всичко е останки от комунизма – слагат се пейки, различни седалки – кой откъдето намери или получи нещо, зелени, пембени… Тоалетните – да не влизате в тоалетните! Стадионът в Бистрица, който е домакин на срещи от елита, участник ЦСКА 1948, 16 пейки, ВИП не мога да кажа, че има, тоалетната е някъде долу, клекало. Катастрофа!

И БФС трябва да вземе решение и да каже – този стадион става. Ама, как става този стадион?! Не става! Ето, има и компромис, защото не става. Царско село също не става, но тези отбори имаха участници в Първа лига. Държавата трябва да влезе много рязко.

Сега си мият ръцете, че Боби Михайлов бил там, нагнетил обстановката. Но това е от 2-3 години, той беше там и преди 15 години, но къде беше държавата?", каза още 49-годишният бивш футболист в подкаст с името "Да убиеш дракона". А спорна промяна се запазва във формата за следващия сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички