От БФС са взели решение за формата, спорна промяна се запазва


От БФС са взели решение за формата, спорна промяна се запазва
Снимка: БГНЕС

2194 0

Едно то най-обсъжданите неща около българското първенство е в какъв формат ще се играе и дали трябва се промени. По всяка вероятност той ще се запази и за следващия сезон – 2024/25.

Плейофните двубои остават по 1

Това са намеренията на БФС и ПФЛ. Това означава, че първата шестица, която решава битката за титлата и евроквотите, ще остане с 5 плейофни кръга и за пореден път няма да има ответни двубои, информира "Тема спорт". Нещо, с което много от отборите не са съгласни.

Втората група – седмо- десето място, ще играят по два пъти – общо 36 кръга, а тази за 11-16-а позиция също ще е в 5 тура – общо 35 мача накрая. Тази формула бе въведена по време на пандемията, за да се ограничат мачовете, но вече 4 години продължава да се налага. Имаше леки корекции, но те не засягаха битката за върха в първата шестица.

И все пак не е изключено в бъдеще да се промени начинът на провеждане. ПФЛ ще умуват за намаляване на броя на отборите на 12 или 14. Но това ще е евентуално за сезон 2025/26. Това обаче може да се реши и от новия президент на БФС, ако има такъв избран на 15-и март следващата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички