Желко Копич: В България има добри отбори, но голям проблем е...


Желко Копич: В България има добри отбори, но голям проблем е...
Снимка: Botevplovdiv.bg

1377 0

Треньорът на Ботев Пловдив - Желко Копич, не скри, че вижда проблеми в българския футбол. Хърватският специалист разкри част от тях, заявявайки, че един от главните такива са 16-е отбори в Първа лига.

В интервю пред "net.hr", цитиран от "Тема Спорт", наставникът коментира, че вижда потенциал в някои от тимовете у нас, но броят им в елита трябва да бъде намален. На въпрос да сравни футбола в родината си и този у нас той намеси именно казусът с многото клубове в първия ни ешелон.

"В България има качествени отбори, но лигата е твърде голяма. Хърватският футбол направи положителна крачка напред по отношение на качеството, като намали броя на клубовете в елита до 10", каза Копич, след което разкри и защо по-малкото отбори означават по-високо ниво на футбола в дадена страна.

"Това поставя по-голям фокус върху концентрацията на класа и сила. Освен това, в Хърватска бе постигнат напредък с изграждането на нови, по-качествени терени. Пак казвам, в България има класни и успешни отбори, но лига от 16 клубове е твърде голяма и всички игрища не са в оптимално състояние, поради което качеството и интензитетът на играта на моменти са по-слаби. Лудогорец в България е като Динамо Загреб в Хърватска. И все пак, лигата е интересна", допълни още той.

Наставникът на "канарчетата" разкри и кое е нещото, привлякло го към идеята на Ботев Пловдив.  

"Коректността. Всичко, което се случи в Пловдив досега, е положително. Градът е красив, хората са топли и отзивчиви. Като цяло имам качествени условия за работа и живот, фокусиран съм върху отбора и как да свърша работата толкова добре и с най-високо качество", завърши Желко Копич.

Ботев пък се насочва към предстоящото си дерби срещу Лудогорец. Ето кога и къде да гледаме срещата между "канарчетата" и "орлите"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички