Има ли голям дълг Ботев Пловдив? Илиян Филипов даде точен и ясен отговор


Има ли голям дълг Ботев Пловдив? Илиян Филипов даде точен и ясен отговор
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1597 0

Бизнесменът Илиян Филипов, който е изпълнителен директор по проекта за завършването на стадиона на Ботев Пловдив - "Колежа", разкри, че отборът има огромен дълг, който дори надвишава съобщените от медиите 10 милиона лева. Строителят потвърди това в обширно интервю, което даде пред медията "plovdiv-press".

"Над 10 милиона са. Над десет..."

"О, не, над 10 милиона са. Над десет. Фирма от Монако превежда на Ботев заем, за да може да си плати Ботев заплатите и разходите. Когато Зингаревич дойде, клубът имаше нула лева дългове. Г-н Зингаревич взе Ботев с нула лева задължения", споделя Филипов.

"Поне уговорката, тук, в този офис беше, че ще вземе клуба с нула лева и го връща с нула лева задължения. За един лев го взимаш, за 1 лев го връщаш. Само тогава се наемам да ти помагам. И аз му събрах: 912 000 лева от ПИМК съм платил и 1 800 000 от мои приятелски фирми, мои доставчици. Тези пари му ги събра бизнеса, но не искам да говоря", добавя още предприемачът.

Филипов бе категоричен, че се оттегля не само от Ботев Пловдив, но и от българския футбол, но даде обещание, че ще завърши "Колежа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички