Илиан Илиев: Не ни беше топ мач, но футболистите показаха характер


Илиан Илиев: Не ни беше топ мач, но футболистите показаха характер
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2016 0

Черно море срази с 4:3 като гост Ботев (Пловдив) в зрелищен двубой от 7-ия кръг на Първа лига.

Треньорът на "моряците" - Илиан Илиев, поздрави своите възпитаници за прекрасния успех, но и остана здраво стъпил на земята, разкривайки грешките им.

"Радвам се, че обърнахме резултата. Не ни е от топ мачовете откъм игрово представяне. Има много да се желае. Направихме доста глупости в защита, за да допуснем три гола. Миналата година ни се случи само един/два пъти", заяви наставникът след края на срещата.

"Показахме характер в търсенето на обрата. Винаги има доза късмет. Трябва да поздравя футболистите за характера. Допуснахме грешки, които професионален отбор рядко трябва да допуска.

Нормално е по-младите да грешат. Росен Стефанов се справи в дебюта си като титуляр. Това, че търсихме връщането до края, показа желание да променим нещата в хода на мача. Ние бяхме подготвени, че ще играят 3-5-2. Изнасят по различен начин.

Ако отборът е групиран добре, няма чак такива проблеми. Имахме контрол върху топката. Донякъде знаехме от предните мачове, че известно време Ботев имаше проблеми. Успяхме да натиснем в последната фаза и нещата се получиха.

До следващия мач е важно да възстановим контузените, за да имаме повече опции. Почти цялото нападение го завъртяхме. В защита нямаме много опции. Нямаме дълбочина. Поздравявам ги, че вярваха срещу един отбор с повече самочувствие. Срещу един зрял отбор с тия грешки, можеше и да не вземем мача“, допълни още той.

Ето какво каза наставникът на "канарчетата" Желко Копич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички